Fujitsu представи новостите за 2017 година

Genegal Fujitsu
През 2017 японският концерн Genegal Fujitsu ще разшири гамата си от продукти за климатизация с нови решения в областта на големите системи за централна климатизация (VRF), както и в малките RAC/PAC модели. Разработването на продуктовата линия е фокусирано едновременно върху високо перспективната ниша на телата за малко търговско приложение и приоритета за съответствие на продуктите с най-новите регулации в областта на околната среда. Премиерната демонстрация на иновациите на Fujitsu се проведе през октомври по време на търговското изложение Chillventa в Нюрнберг, Германия.

Цялото съзвездие новости на Fujitsu, представени по време на търговското изложение Chillventa, бе открито с чисто новата серия mini VRF J-III L, достъпна в мощности от 8HP, 10HP и 12HP (до 33kW), както и новите серии външни агрегати с мощност от 14HP, 16HP, 18HP и 20HP. Тези продукти позволяват избор на изцяло нови комбинации от тела и със сигурност ще създадат несравними възможности за приложение. J-III L серията комбинира всички необходими характеристики за малки и средни системи, като предлага свързване на до 30 вътрешни тела, тръбен път до 400 м, намалени размери на външния агрегат, ниски нива на шум и малки по мощност вътрешни тела (започващи от 1.1 kW). В серия J-III L количеството хладилен агент е редуцирано до 7.5 кг., което минимизира всяка потенциална за околната среда щета, в случай на изтичане и изключва риска от превишаване нивото на допустима концентрация в затворени помещения.

Genegal Fujitsu

Търговското изложение Chillventa предостави също така удивителната възможност да станем свидетели на премиерата на най-големия предложен от Fujitsu агрегат, разработен за системата Airstage VRF V с възможност да генерира охладителна мощност от 56kW. Едно от най-значителните предимства на новия модел е неговият по-малък размер и това намаление за разлика с предходното е с 33%, като сега едно тяло позволява свързване на до 51 вътрешни тела и до 500 м VRF система, а в най-голямата система от 54HP възможните комбинации включват до 64 вътрешни тела и 1000 м VRF система.

Според експертите, пазарът на малката серия климатици за търговско приложение, предназначени за малки и средни търговски площи като магазини, хотели и офиси, ще нараства с приблизително 22% между 2015 и 2020 г. Предлагането на нови системи Genegal Fujitsu Airstage е адекватен отговор на нашия японски бизнес партньор към пазарните тенденции, както и отлична възможност да се възползваме от благоприятната икономическа обстановка в търговията – отбеляза търговският директор на Булклима.

Новостите в серията Airstage VRF AHU за 2017 се допълват от серия нови контролери и комуникационни интерфейси. Широката гама от решения на Fujitsu за дома и офиса ще включи нови централни контролери и интерфейс: BACnet достъпен във версия, която не изисква допълнителен компютър и KNX, който позволява комуникация с повече тела. Също така, Genegal ще представи два нови модела опростени кабелни дистанционни управления, снабдени с голям осветен LCD екран и нови функционални бутони – устройства, специално предназначени за хотелско приложение. Софтуерът за управление System Controller предлага също някои интересни модификации, включително нови решения, позволяващи контрол на външните тела чрез ModBus протокол.

Плановете на Genegal Fujitsu за 2017 година ще бъдат фокусирани също така около развитието на групата по-малки тела RAC и PAC. Производителят непрекъснато и активно търси алтернативни на R410A агенти, които отразяват общата тенденция в бранша, концентрирана в експлоатацията на нови про-екологични решения. Един от осезаемите ефекти е в най-новият климатик NOCRIA X Dual Blaster, който използва фреон R32.

NOCRIA

В сравнение с R410A, фреон R32 е основно известен с ниския си коефициент на глобално затопляне, както и с 10% по-високата си енергийна ефективност, а обемът му е приблизително 30% по-малък. Благодарение на това, зарядът на фреон е намален, което от своя страна позволява значително намаляване размерите на топлообменника и на други части. В същото време, фреон R32 доказва по-висока ефективност при много ниски външни температури. – посочи мениджърът на обучителния център на Genegal Fujitsu.

NOCRIA X Dual Blaster обаче е не само нов фреон. Този уникален климатик с номинална охлаждаща мощност от 2.5 kW до 3.5 kW, който скоро ще се появи и на нашия пазар, комбинира иновативна конструкция и футуристичен дизайн. Серия Nocria X, освен основната клапа за въздушен поток, разположена отпред на уреда, има два допълнителни странични дифузора, насочващи въздушния поток в режим охлаждане и отопление, което осигурява перфектно разпределение на въздуха и температурата без ефекта на така наречената „мъртва зона” и значително намалява времето за достигане на зададената температура. Други важни предимства на тялото включват система от автоматични филтри за почистване, сензори за движение, както и най-висок клас енергийна ефективност А+++ при високи работни параметри SEER 8.5 и SCOP 5.1.

Предстоят също така някои промени в системите Multi Split AHU. Genegal ще разшири портфолиото със системите MULTI 5 и MULTI 6 (разработени за 5 и 6 вътрешни тела) и симултанно работещата мулти сплит система ще бъде допълнена с възможност за свързване на до 4 вътрешни тела AHU.

MULTI 5 - 6

Начело на дългия списък от иновации на Genegal за 2017 година е новото приложение за смарт телефони FGLair, което позволява управление на климатика от разстояние, както и софтуерни актуализации, както по отношение на дизайна (например Design Simulator, Multiselector, CDF Analytics), така и на поддръжката (Service tool и Mobile Technician).

Няма никакво съмнение, че предстоящата 2017 година по отношение на планирани модификации и иновации в портфолиото на марката Genegal, изглежда невероятно интересна, правейки предлагането от Булклима дори по-конкурентоспособно и атрактивно, отчитайки постоянно променящите се нужди и нарастващи очаквания на клиентите, подчерта маркетинг и ПР директорът на Булклима ЕООД. Иновациите и новостите, демонстрирани по време на търговското изложение Chillventa, само потвърждават високата компетентност на Genegal Fujitsu да доставя най-съвременните решения в сферата на климатизацията и комфорта, които са благоприятни както за потребителя така и за околната среда, осигурявайки рационално поведение към бюджета за инвестиция, както и благоприятствайки оптимизация на разходите при обичайна употреба на уредите.

Търговското изложение Chillventa, което се проведе от 11 до 13 Октомври в Нюрнберг, Германия, представлява едно от най-големите търговски изложения в Европа, изцяло насочени към последните тенденции за охлаждане, климатизация, вентилация и термопомпи. Chillventa може да се приеме като специфично място за предстоящи събития и пазарни новости. Производителите представят уреди, които скоро ще бъдат пуснати на пазара. За Genegal Fujitsu изминалото издание на изложението в Нюрнберг представляваше прекрасна възможност за анонсиране на планираните за 2017 година технологични решения.


Вижте също...