Fujitsu разшири гамата си от таванни и стенни климатици за европейския пазар

Fujitsu разшири гамата си за европейския пазар с нови таванни и стенни климатици, функциониращи с хладилен агент R32 и с охлаждаща мощност от 5,2 до 13,4 кВт. Fujitsu описва новите устройства като по-универсални от своите предшественици, с намалена ширина на вътрешното тяло до 270 мм, с 30% по-леки и с 10% по-безшумни.

Новите устройства имат възможност за свръзване чрез кабел, инфрапорт или Wi-Fi към сградната автоматична система за мониторинг и контрол на климатична система (BMS). Предлагат се в перлено бяло, тъмно сиво и вариации на сребрист металик.

Сертифицираната енергийна ефективност на охлаждане A++ и на отопление A+ се постигат чрез използване на вентилатор с по-голям диаметър и ламбда-топлообменник, комбиниращ както стандартни тръби, така и тръби с намален диаметър.

Съвместими с Wi-Fi интерфейси, новите модели разполагат с режим за защита от замръзване, който може да поддържа температурата в помещението до 10°C. Тази допълнителна функция е идеална за ваканционни имоти и търговски помещения.

Вижте също...