FutureCarbon предлага нова отоплителна система


Гамата Carbo e-Therm на немската компания FutureCarbon GmbH се базира на новаторска въглеродна технология, която прави отоплението с електричество още по-привлекателно за клиентите.

Днешният пазар изисква отоплението на помещенията да осигурява здравословен вътрешен климат и същевременно бързо затопляне.
Компанията разработва отоплителна система, която отговаря на тези изисквания. Използвани са интелигентни топлинни решения, които са гъвкаво адаптирани към нуждите на потребителите.

Продуктите от серията Carbo e-Therm се нуждаят само от няколко минути за загряване, защото са с електрическо захранване и са базирани на въглерод. Разработен е супер-материал, който се нанася на словеве за отопление, които са много тънки и с висока проводимост. Резултатът е четири нови отоплителни системи: нагреваема боя e-Paint, нагреваем гипсокартон e-Wall, ултратънко фолио за под e-Foil и стъклен панел с висока производителност e-Glass. Всички те се включват в електическата мрежа и произвеждат инфрачервено отопление. Почти всички продукти от серията работят с безопасна технология за ниско напрежение (24 V).


Освен в новото строителство, новите отоплителни системи имат голям потенциал и при реновиране. Това важи особено за системата бои e-Paint, за които вече е подадено заявление за патент. Боята се нанася със същата лекота, както обичайните бои и се нуждае единствено от конткат към електрическата мрежа.


Вижте също...