Газовата камина като практична алтернатива на камините с дърва

HARK

Днес камините вече не се считат само като топлогенератори, а като функционални мебели, които изразяват индивидуалния вкус и създават неповторима атмосфера за добро усещане във всеки стил на дизайн. Независимо от стила на интериора модерните газови камини са се превърнали в интересна алтернатива на конвенционалните модели на дърва, тъй като те могат да бъдат напълно интегрирани във всяко помещение поради разнообразието си спрямо размера, завършека и формата.

HARK

Практични, чисти и щадящи околната среда тези уреди предоставят удобна алтернатива на всеки, който не желае да се занимава със снабдяване и съхранение на горивен материал и почистване. При тези системи дори коминът може да отпадне. Процесът на горене на природен газ в сравнение с изгарянето на дървото отделя значително по-ниски емисии на CO2 и фин прах. Това не само осигурява чисти съоръжения, но и показва съзнателно отношение спрямо опазването на околната среда.

HARK

Газовите камини на немската компания HARK, освен красив акцент за дома могат да се сравняват, по отношение на отоплителната си мощност, с конвенционалните съоръжения на дърва. Топлинната мощност може да бъде регулирана и съответно увеличена с допълнителен ред горелки, които могат да бъдат включени, когато е необходимо. Друго предимство на тези системи е, че работата на газовите камини е изключително удобна и лесна. Само с едно натискане на бутона на дистанционното управление системата предоставя мигновена топлина и уют в дома. Също така лесно се регулира и степента на пламъка.

За повече информация: HARK


Вижте също...