pixel

Газови кондензни котли ComfortLine CGB-2 на Wolf GmbH

Екотерм Проект представя изключително ефективното и екологично решение за отопление и подготовка на битова гореща вода, разработено и предлагано от реномирания немски производител Wolf GmbH  газов кондензен котел CGB-2. В продължение на повече от 5 десетилетия Wolf успешно се налага като синоним за качество и висока ефективност, предлагайки на своите клиенти най-модерните и ефективни технологии за отопление, вентилация и климатизация.

kotel CGB-2

Котлите CGB-2 са от последно поколение решения за ниски и средни мощности в гамата ComfortLine. Предлагат се в мощностен диапазон до 25.8 kW. Оборудвани с най-модерната технология за отопление, котлите осигуряват високо ниво на комфорт в дома ви. CGB-2 е идеален както за самостоятелни къщи, така и за жилищни блокове. Може да се използва в нови отоплителни инсталации или да замени източника на топлина във вече съществуващи системи. Модереният, компактен и удобен за обслужване дизайн на CGB-2 позволява да бъде монтиран практически навсякъде, дори и в малки помещения или ниши.

В продуктите са вложени висококачествени материали и компоненти, които са гаранция за дълъг експлоатационен живот, ниски разходи за гориво и икономия на разходи за отопление и БГВ. Новите технологии на Wolf, интегрирани в газовите кондензни котли CGB, предлагат една нова еволюция в разработките на горивни и екологични технологии, използвани в битовото отопление и промишлеността.

CGB-2 са кондензни котли със затворена горивна камера, като подаването на въздуха за горене може да бъде от помещението, където е монтиран котелът или отвън. Premix горелка с предварително смесване, предназначена за работа с природен газ E, LL и LPG, стандартно оборудване с разширителен съд, модулираща високоефективна помпа и трипътен вентил допълват ефективно конфигурацията. Подвижният топлообменник е с покритие Wolf „АLUPro“ и може да се наклони за по-лесно почистване, докато е под налягане, т.е. без да се налага източване на водата в инсталацията.

Кондензните котли CGB-2 работят с висока ефективност до 110%, защото използват дори и енергията, която при конвенционалните отоплителни съоръжения остава неизползвана, с която отработеният газ се отдава към околната среда. При работа с природен газ  котелът отговаря на изискванията на сертификата “Blue Angel” RAL-UZ 61 за отлични екологични показатели. Котлите  ComfortLine CGB-2 са сертифицирани със знак за качество DVGW, изпитани в съответствие с немски и европейски стандарти.

Преминаване към друг вид газ се извършва самостоятелно от уреда, без необходимост от комплект за преоборудване и без пренастройка на управлението. Автоматичната настройката на СО2 чрез самокалибриращо се управление на въздуха за изгаряне допринася за изключително ниски емисии на вредни вещества.

Възползвайте се от най-високите стандарти за комфорт в отоплението, които кондензиращата технология може да Ви предложи: висока ефективност, лесни монтаж, експлоатация и поддръжка, дълъг експлоатационен живот, безопасност за околната среда, безшумна работа. За повече комфорт можете да управлявате и да наблюдавате котела чрез контролната система WOLF, която се използва удобно директно от смартфон.

Модел CGB-2 са едноконтурни кондензни котли за отопление с възможност за свързване на резервоар за подгряване на вода за битови нужди. А модел CGB-2К са двуконтурни кондензни котли за отопление с вграден топлообменник от неръждаема стомана за подгряване на БГВ.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страница www.ecotherm.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...