pixel

Газови кондензни котли с близо 30 годишна история – UltraGas от Hoval

Hoval

Кондензният газов котел UltraGas® е наистина впечатляващ.

Когато за първи път видите котел UltraGas® наистина ще бъдете впечатлени от пръв поглед с неговия дизайн, усет за високо качество, голяма мощ в малко пространство и разбира се красивият червен цвят.

Hoval

Hoval започва производството на газовите котли с кондензна технология още в началото на 90-те години и през всички тези години поколенията UltraGas® се доказаха като изключително предпочитан избор в цял свят.

Качество без компромис идващо от полите на Алпите – от Вадуц, столицата на Лихтенщайн, където се намира заводът на Hoval.

В сърцето на котела UltraGas

Hoval

..невидимо от пръв поглед, но едно от най-важните неща, е патентованият топлообменник TurboFer®. Благодарение на уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология се генерира турбуленция от страната на димните газове, а това увеличава преноса на топлина и ефективността. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли.

Вертикалният му дизайн го прави различен от другите топлообменници. Той не само поддържа температурна стратификация на водата за отопление, спомагаща за допълнително повишаване на ефективността, но и вертикалната конструкция позволява постигането на компактни размери и заемане на много малко подово пространство.

Изработен от неръждаема стомата от страна на водата, той осигурява дълъг и безпроблемен екслоатационен живот на отоплителната инсталация.

Голяма мощност в малко пространство
Вертикалната конструкция на UltraGas® 2 намалява необходимото пространство и котелът се нуждае от по-малко от половината подово пространство, което се изисква от обикновените газови котли в този работен диапазон.

Например: мощност от 1,1 MW се нуждае само от 3 м² пространство! Не е ли изключително?

С котел UltraGas® 2 ще имате нужда от по-малка площ за техническо помещение, а това освобождава повече площ за производство, логистика или други бизнес цели.

Газовият кондензационен котел UltraGas® 2 е изключително подходящ и за пространства с труден достъп.

Hoval

Дори големите котли UltraGas® 2 с мощност 125 – 450 kW могат лесно да преминат през по-малка от стандартна врата (800 мм). Заедно с палето широчината на котела UltraGas® 2 е максимум 790 мм.

Това е изключително голямо предимство при реновация на отоплителна инсталация в съществуващи сгради.

„През последните години забелязахме общо намаляване на качеството, което се влошава все повече. В марката Hoval ние преоткрихме истинското качество на предишните времена, но с допълнителна нотка иновативност. Котелът UltraGas от Hoval е не само с изключително дълъг експлоатационен живот, но и с изключителни технически характеристики. Убедени сме, че сме се доверили на най-доброто, което пазарът може да предложи”, разказва Пол Арденоа от болница Мускрон в Белгия, които спестиха само за една година €50 000 с инвестицията в ефективните газови котли UltraGas® с обща мощност 4 MW.

Какво е твоето най-добро решение?
Попитай Hoval  0700 20 755.

Технически параметри, които правят UltraGas® може би един от най-ефективните газови кондензни котли

Hoval

Материал неръждаема стомана
Отоплителна мощност 15-1550 kW  (като единичен котел)
250 kW до 3100 kW (като сдвоен котел)
Мощност в каскада от котли до 12,4 MW в каскада от 8 котела
без ограничение в броя каскади
Ефективност комбинирана ефективност до 109.0 %
чрез патентова технология и високоефективна кондензация
Вграден воден обем ДА
икономична работа на горелката с по-малко старт/стоп
Разделни ниско- и вискотемпературно връщане ДА
увеличава ефективността с допълнителни + 7%
Температура на димните газове на изхода на котела 40°С
Горелка Вградена в котела, с предварително смесване и технология Ultraclean®

Готов за бъдещия газов преход

Hoval

Вече съществуват алтернативни горива, които постепенно заменят природния газ. Някои от тях дори са възобновяеми енергийни източници. Hoval UltraGas® 2 предлага сигурност за бъдещето, защото може да работи както с природен газ, така и с алтернативни горива:
– Водород H2 (до 20% добавка към природен газ);
– Биометан;
– Пропан.

Хибридни системи с термопомпи за по-голям дял възобновяема енергия

Hoval

С поглед към бъдещото използване на повече зелена енергия, хибридните системи с газов котел и термопомпа стават все по-предпочитан избор. UltraGas® 2 се откроява със своята гъвкавост. Той може лесно да се комбинира с друг топлинен източник от Hoval, например термопомпа въздух-вода Belaria® fit или соларна система UltraSol®. Общата интелигентна контролна система TopTronic® E гарантира, че всичко взаимодейства като часовников механизъм, което води до по-ефективни резултати.

Термопомпата въздух-вода покрива нуждите за отопление през по-голямата част на преходните сезони есен, пролет и по-топли зимни дни, докато газовият котел осигурява пиковото потребление в студените дни. Двувалентните хибридни системи с Belaria® fit и UltraGas® 2 могат да доставят до 4 MW икономична и ефективна енергия. Добавянето на фотоволтаични колектори към системата, дава най-доброто решение за зелена енергия и спествянания.

Благодарение на интелигентната система за управление TopTronic® E, цялото оборудване работи в синхрон и се управлява от едно място.

Hoval

В допълнение TopTronic® E следи прогнозата за времето 3 дни напред и има пълен достъп, анализ и дистанционно обслужване чрез онлайн модул.

Чрез приложението Hoval connect всичко е на една ръка разстояние от мобилно устройство или компютър.

Къде намира приложение кондензния газов котел UltraGas

Hoval

Газовите котли с високоефективна технология са предпочитани във всички проекти, в които се търси икономично решение с ниските енергийни разходи на газ и ток.

UltraGas® лесно се адаптира към всеки проект, не само поради високите си технически предимства, но и с атрактивния дизайн. Лесно се намира място за мощен котел, с малка стъпка в техническото помещение.

Отоплителните инсталации с кондензен газов котел UltraGas® ще осигурят ниски режийни разходи за отопление и топла вода в производствени и логистични сгради, търговски и спортни центрове, административни сгради, хотели, жилищни блокове и комплекси, хипермаркети, изложбени зали, самолетни хангари, работилници, болници, училища, оранжерии и още много други.

Голяма каскадна мощ за отоплителните системи

Hoval

Независимо дали говорим за търговски център или електроцентрала, те винаги изискват усъвършенствана и надеждна отоплителна технология, за да работят безпроблемно, рентабилно и по екологичен начин. UltraGas® 2 е изпитан доставчик на топлина и в този мегаватов диапазон. Благодарение на контролната система TopTronic® E могат да се свържат до 8 котела в каскада и да се управляват централизирано, което означава, че могат да се създадат каскади до 12,4 MW.

Ниските нива на потребление на газ и енергия водят до ниски енергийни разходи, и така котелът се изплаща за нула време.

Гаранционен и извънгаранционен сервиз

Hoval

Hoval осигурява производстена гаранция, която може да бъде удължена и съобразена с всеки един проект.

Hoval разполага със собствен сервизен екип, както и изградена мрежа от обучени и сертифицирани външни сервизни екипи, чрез които се покрива територията на цяла България.

Гаранция директно от производителя.

За контакти и повече информация – Ховал България.

Може да харесате още...