pixel

GE избра Милано за представянето на зарядна станция за електромобили в Европа

GE избра Милано за представянето на зарядна станция за електромобили в Европа

Във вторник на изложението Power-Gen Europe в Милано General Electric представи своята зарядна станция за електромобили WattStation. Станцията, която съчетава в себе си функционалност и приятен дизайн според GE съществено намалява нужното време за зареждане на батериите на електрическите коли.

„GE предоставя фамилия от зарядни станции на европейския пазар, предлагайки на домакинствата и предприятията гама от лесни за използване, гъвкави и стилни системи, които да помогнат на електромобилите да станат практична ежедневна реалност.”, коментира главният изпълнителен директор на направлението за индустриални решение на GE Тод Джонстоун.

Решението на GE съществено намалява нужното време за зареждането на един автомобил – от нужните 8 часа със стандартните системи до под един час с WattStation, ако се използва батерия 24 kWh при пълен цикъл на зареждане. Бързото зареждане става с помощта на интегрирането на по-висок волтаж и ток с по-голям ампераж, за което е нужно по-специализирано оборудване. Зарядната станция се предлага в два варианта – стоящ и такъв за стенно монтиране. Дизайнът също така поддържа възможност за ъпгрейди с комуникационни решения и системи за отчитане.

WattStation е допълнение към амбициите на GE в предлагането на пълната гама на електрически системи и smart grid решения, необходими за развитието и управлението на електромобилна инфраструктура. Компанията също така предлага финансиране, електромобили и опита си във сферата на флийт мениджмънта за подкрепа на повсеместно налагане на електромобилите.

publics.bg

Може да харесате още...