General Fujitsu представя най-компактното външно тяло за VRF системи серия J-III L с мощност 18 HP

General Fujitsu

General Fujitsu добави към серията си компактни външни тела Airstage® J-III L, и агрегати с мощност 18 HP. Размерите на машината с мощност 18 HP са съответно 1 638×1 080×480 мм (В×Ш×Д).

Съоръженията са подходящи за магазини, офиси и обекти, при които има ограничени пространства за инсталиране на агрегатите. От ноември 2018 г. съоръженията се предлагат в Япония. От януари 2019 г. са вече и на европейския пазар.

Добавянето в гамата на машина с мощност 18 HP разшири възможните комбинации на външни тела и позволява по-голямото им приложение в климатични системи с различен размер.

Във връзка с влязлата в сила European Landscape Convention, има редица ограничения относно местата, където могат да бъдат инсталирани съоръженията в градските райони. Налице е изискване за инсталиране на външни тела на места, които не привличат пряко вниманието, например между сгради, в тесни пространства (напр. балкони) и на места, покрити с външни жалузи.

През 2017 г. General Fujitsu стартира производството на  компактни агрегати с  мощности 8 до 12 HP от серия  (J-III L). През март 2018 г. добави в гамата и моделите  14 HP и 16 HP (J-III L). Производителят напълно завърши гамата си след пускането в производство на моделите с мощност 18 HP.

Гамата е изключително подходяща за употреба при:
1. Търговски обекти с малки и средни размери;
2. Средно големи офис сгради;
3. Хотели;
4. Складови помещения;
5. Жилищни сгради.

General Fujitsu

Съществуващи модели и J-III L (18HP)

Предимства:

1. Най-компактните размери на външно тяло на съоръжение с мощност 18 HP

Компактните размери на външните тела, които постигна General, са възможни благодарение на оптимизираните компоненти и на уникалните топлообменници, които се ползват. Всички тези усилия позволяват да се достигне дълбочина на телата до 480 мм.

Необходимата площ за монтиране на съоръженията е с 45% по-малка в сравнение със съществуващите. Компактните размери позволяват да се предлагат решения и да се монтират съоръжения на места, които са неподходящи за съществуващите до момента агрегати. Новите машини могат да бъдат инсталирани в тесни пространства. Компактните им размери ги правят лесни за качване посредством асансьорите в сградите.

Всички тези фактори улесняват монтажа на места, които не привличат вниманието, например между сгради, в тесни пространства (напр. балкони) и на места, покрити с външни жалузи. Налягането от 60 Pa, подържано от вентилаторите, позволява монтирането на външните тела зад жалузийни решетки без намаляване на ефективността.

С тези постижения General разшири възможностите за монтаж в малките и средни магазини и офиси и увеличи степента на свобода по отношение на проектирането на съоръженията.

General Fujitsu

J-III L (18HP) инсталиран на тераса с декоративна решетка.

General Fujitsu

Налягането от 60 Pa, подържано от вентилаторите, позволява монтирането на външните тела зад жалузийни решетки без намаляване на ефективността.

2. Постига ниско ниво на шума от 79 dB

В допълнение на употребата на уникалната витлообразна перка на вентилатора с увеличен диаметър 570 mm, General използва и scroll компресор с голям капацитет, за да достигне ниво на шума от  79 dB, което прави машините едни от най-тихите в този диапазон мощности. При нужда от редуциране на шума (в т.ч. през нощта), машината може да бъде превключена да работи в тих режим с максимално ниво на шума 70 dB.

General Fujitsu

3. Реализира 18% редуциране на количеството фреон спрямо съществуващите модели и е в пълно съответствие със стандарта за безопасност EN-378.

General Fujitsu постигна приблизително 18% намаление на хладилния агент в сравнение със съществуващите модели. В същото време структурата на топлообменника на външното тяло и капацитета отговарят на стандарта за безопасност EN-378*3 в Европа.

(Приблизителното редуциране на количеството на използвания хладилен агент е от 27,9 кг до 23,0 кг.)

4. Увеличаване на броя на свързващите се вътрешни тела до 42 с един външен модул.
При новите агрегати с мощност 18 H.P., към едно външно тяло могат да се свържат до 42 вътрешни тела. Тази възможност  значително подобрява степента на свобода по отношение на проектирането според начина на използване и позволява  различни варианти за инсталиране на вътрешните тела. По този начин съоръженията отговарят на изискванията на хотели, магазини и ресторанти.

General Fujitsu

Тези модели са подходящи за различни варианти за инсталиране на вътрешни тела, и отговарят на подредбата на малки помещения в хотели, магазини и ресторанти.

Технически етикет:

Серия Airstage J-III L
Mодел AJH 162LELAH
Мощност (HP) 18
Захранване 3-phase/400V/50Hz
Охладителна мощност (kW) 50.0
EER 2.70
Отоплителна мощност (kW) 50.0
COP 3.66
Звуково налягане (dB) 79
Размери (H×W×D) (мм) 1,638×1,080×480
Тегло (кг) 217
Стартиране на производство Декември 2018
Брой произведени машини 1000

За допълнителна информация, моля разгледайте сайта.