Глинен таван със система за отопление/охлаждане

Глинената климатична система RIVIERA на немската компания ArgillaTherm се състои от комбинация от енергийно ефективно, нискотемпературно водно повърхностно отопление/охлаждане и глина, регулираща естествената влага и микроклимата в помещенията.

Отоплението чрез тавана е най-доброто решение за климатизация на помещенията, защото процентът на топлинното излъчване, за разлика от всички други отоплителни системи, е почти 100%. Това означава, че завихрянето на прах в помещенията се редуцира почти до нула и икономията на енергия е най-голяма.

В основата на системата са патентованите глинени плочи с канали, които се произвеждат с помощта на уникален процес на пресоване на повърхността. Тези панели могат да бъдат прикрепени директно към зидарията или окачени бързо и лесно с помощта на леката конструкционна система на ArgillaTherm.

В сравнение с нагревателите с висока скорост на конвекция (напр. подово отопление) тази система спестява около 20% от енергията. Патентованата водно-охлаждаща система RIVIERA за отопление и охлаждане с ниска температура осигурява здравословен и приятен климат в помещенията. Тя е идеална и за търговски сгради или офиси. Системата осигурява енергийно ефективно отопление/охлаждане с автоматично регулиране на влажността. Тъй като благодарение на тази иновация замърсителите на въздуха са силно минимизирани, системата е изключително подходяща за хора с алергии и астма.

.


Вижте също...