pixel

Google и Solar Impulse вече са партньори на още по-високо ниво

Google и Solar Impulse вече са партньори на още по-високо ниво

Интернет-гигантът Google стана официален партньор на Solar Impulse за интернет технологии. По този повод Solar Impulse ще вземе и ще носи своя Google+ URL адрес (google.com / + solarimpulse) върху швейцарския си самолет Solar Impulse.

Това официално партньорство е важна стъпка в амбициозния план на пилотите от Solar Impulse, чиято крайна цел е да летят по целия свят, използвайки само слънчева енергия (през 2015).

Според Бертран Пикар и д-р Андре Боршберг, съоснователите на Solar Impulse, “това партньорство е уникална възможност за популяризиране на взаимно споделени ценности като пионерския дух, иновациите, инженерните постижения и чистите технологии, които позволяват да се защитят природните ресурси.“

Партньорството е резултат от успешното сътрудничество между Google и Solar Impulse миналото лято по време на мисията „През Америка“. Solar Impulse ще продължи да развива своите мултимедийни и онлайн дейности чрез различните платформи на Google, включително YouTube, Google+, Google Glass и Google Earth, за да се представя по-добре пред своите поддръжници.

Google+ ще бъде предпочитаната социална медия за Solar Impulse, а Google Hangouts със своите излъчвания на живо по време на полет ще позволи на обществеността да се почувства по-близо до пилотите.

greentech.bg

Може да харесате още...