pixel

Готови ли сте за зимата?

Зимата е сезон, в който темата за ОТОПЛЕНИЕТО става актуална. Как ще решим този проблем у дома? Ако имаме стара отоплителна инсталация, можем ли да я модернизираме? Към кого да се обърнем за помощ, без да ни разочарова? Кое гориво е и евтино, и ефективно?! След като получихме от Вас всички тези въпроси, за да ви бъдем полезни, потърсихме становището на професионалистите в бранша. Защото наистина…

През изминалото десетилетие все по-често, както у нас, така и в световен мащаб се говори за алтернативни източници на енергия и енергийна ефективност. А непрекъснатото покачване на цените на течните горива, природния газ, пропан бутана и въглищата водят до повишаване и при цените на всички енергийни носители.

Кой не би искал чисто и комфортно отопление в къщи, при възможно най-ниска цена?! Горивото, което удовлетворява тези критерии е ДЪРВЕСНАТА БИОМАСА, която се причислява към възобновяемите енергийни източници и включва органична материя. Затова съвсем логична е активността на инвеститори и потребители по отношение използването на безспорния ѝ потенциал.
Това екологично и икономично гориво е залегнало в дългосрочната бизнес стратегия на Екотерм Проект ЕАД и е широко застъпено и субсидирано в енергийната политика на ЕС. Още от основаването си, компанията е водеща в областта на отоплителната техника и е една от малкото фирми в Европа с опит във всички етапи на оползотворяване на биомасата – „от гората до радиатора”. Натрупаната рутина в конструирането и производството на съоръжения, изгарящи биогорива, постигнатите резултати, множеството престижни награди от участия в международни изложения и получените сертификати, правят Екотерм Проект лидер в областта на отоплителната техника. Продуктите под търговска марка GreenEcoTerm се открояват на пазара с безкомпромисно качество, конкурентни цени и екологичност, която отговаря на най-строгите европейски норми за вредни емисии.

Предлагаме ви някои от нашите продукти, които отговарят на най-високия клас по стандарт EN 303-5. За повече информация – не се колебайте да се свържете с нас или посетете нашия сайт. Гарантираме ви топла и уютна зима, на най-добри цени!

Безкомпромисно качество, цена в пъти по-ниска от скъпите европейски аналози, екологичност, отговаряща и на най – строгите европейски норми направи котела Pelletherm V.2 най -продавания продукт на Екотерм Проект на международните пазари.

Завидният КПД от 94% е постигнат благодарение на оригинално конструктивно решение със защитен патент. Абсолютно реалните 94% ефективност се потвърждават и от протоколите от изпитания и сертификатите издадени от независими лаборатории с европейска акредитация.

За потребителите този висок коефициент на полезно действие означава малки топлинни загуби при максимално оползотворяване на горивото.

Уникалното при този продукт е, че той е независим от качеството на изгаряното гориво. Може да оползотворява дървесни пелети с диаметър Ф 6, до Ф 14 мм, както и плодови костилки. Пелетите с по-големия диаметър Ф 14 така наречените индустриални пелети се предлагат на значително по-ниски цени, а това прави инвестицията в това съоръжения изключително изгодна.

Съоръжението е снабдено със система за автоматично разпалване на горивото и система за автоматично почистване на пепелния остатък от зоната на горелката. Конструкцията на топлообменника е триходова, което осигурява интензивен и оптимален топлообмен между димните газове и стените му. Допълнително удобство за клиентите: възможност за регулиране работата на котела със стаен термостат (седмичен програматор).

Котлите от серията Pelletherm V.2 се предлагат в мощност от 30 kW до 100 kW.

Котлите от серия Pelletherm V.4 Long Time са оборудвани с автоматизирана самопочистваща пелетна горелка от серия GP хх sc и са предназначени да използват твърди биогорива под формата на дървесни пелети. Механичното самопочистване на пелетната горелка е единствено по рода си, сред продуктите родно производство и възможно най – доброто решение, позволяващо на крайните клиенти да използват дървесни пелети с лошо качество, респективно да получат по – ниска цена за отопление при стабилнен КПД и без да се налага прекъсване на работния процес! Тези котли се използват за отопление в системи с локално отопление, както и за генериране на топла вода за битови нужди дори през летния сезон.

За да удовлетвори исканията на повече свои клиенти, включително на тези, закупили котли на твърдо гориво преди години, Екотерм Проект ЕАД предлага възможност за преминаване на отопление на дървесна биомаса посредством пелетни горелки от серията GP, без да е необходима голяма инвестиция за подмяна на котелното тяло.

Предимствата тук са многобройни: автоматизиран процес на горене, възможност за регулиране на топлинната мощност в широк диапозон, по – ниска цена на получената топлинна енергия, висок коефициент на полезно действие или просто по-голям топлинен КОМФОРТ.

Отоплителните съоръжения оползотворяващи дървесна биомаса с търговска марка GreenEcoTherm се произвеждат с европейско качество, високо оценено от многобройните ни партньори и клиенти.

Екипът на Екотерм Проект Ви пожелава
топли Коледни празници и успешна Нова Година!

Може да харесате още...