H2ready от Viessmann отоплява с водород

Viessmann

Кондензационните котли H2ready от Viessmann могат да преминат от работа с природен газ или смеси от природен газ и водород към работа с чист водород само с няколко прости стъпки. Отоплителният сектор е предопределен за новия енергиен източник водород. Водородът помага на потребителите и компаниите да инвестират в отопление на сгради без CO2. Водещо проучване на Германската енергийна агенция показва, че комбинация от електричество и водород ще намали разходите на енергийната система с поне 260 милиарда евро до 2050 година.

Разширяването на електрическите мрежи и резервните електроцентрали, което ще е необходимо, когато отоплителният сектор е напълно електрифициран, ще бъде значително по-малко, ако съществуващата газова инфраструктура се използва за водород. С новия енергиен източник могат да бъдат постигнати много бързо значителни успехи в намаляването на емисиите на CO2.  Още днес към природния газ в мрежата може да се добави 20% водород. Това би намалило емисиите на парникови газове с около 7% годишно.

До 30% водород не са проблем
Налична е техника за използване на смеси от природен газ и водород при отопление на сгради и хиляди уреди вече са на пазара. Газовите кондензационни котли от най-новото поколение Vitodens 300 и Vitodens 200 от Viessmann по принцип вече могат да работят с 20 до 30% водород. Така собствениците на къщи и апартаменти, които избират тези модерни стенни и компактни устройства, са идеално оборудвани за бъдещето.

Може да харесате още...