Herz commotherm LWi – инверторна термопомпа въздух-вода

HERZ

Имаме удоволствието да Ви представим едно ново изделие от продуктовата гама на австрийската фирма Herz – иновативната инверторна термопомпа Herz commotherm LWi.

Термопомпата впечатлява с това, че работи по най-новата инверторна технология.

Това означава, че нейния ротационнен компресор модулира по време на работа, което позволява отоплителната й мощност да се оптимизира перфектно спрямо актуалните атмосферни условия и необходимата температура на подаване.

Технологията

Инверторната технология гарантира отлична енергийна ефективност дори и при ниски външни температури.

Термопомпата може да се използва както за отопление, така и за охлаждане и подгряване на битова топла вода като достига температури на подаване от до 55°C.

Благодарение на интегрирания Sillent-режим през нощните часове термопомпата се отличава с извънредно тихата си работа. Тази екстра се предлага серийно и я превръща в една от най-тихите термопомпи на пазара.

Външното тяло на сплит-системата се отличава с възможност за монтаж на стена и под. Притежава висококачествен компактен изпарител и вентилатор. Работи с щадящия околната среда и несъдържащ хлор хладилен агент R410A.

Варианти

Потребителят има възможност да избира между два варианта на сплит-системата.

HERZ1. Външно тяло + Блок за битова топла вода

Блокът за битова топла вода представлява решение «всичко в едно», включващо в себе си освемн компонентите за свързване с отоплителната инсталация и 350л бойлер за топла вода  и вграден електрически нагревател с мощност от 4,5 kW.

HERZ2. Външно тяло + Хидроблок

Хидроблокът от своя страна представлява компактен модул с вградени всички хидравлични компоненти инсталация като например помпа, топлообменнк, предпазна арматура и т.н., както и за управление на отоплителен кръг и бойлер за битова топла вода.

Управлението

И при двата варианта на вътрешното тяло е монтирано новото модерно, с красив дизайн и многофункционално управление TControl II.

Управлението се отличава със своя 7” цветен VGA сензорен екран (Touch-Display), удобна навигация и 3-D графика. Благодарение на него отоплителния кръг, бойлерът за топла вода, както и самата термопомпа работят в оптимален синхрон.

T-Control II е оборудвано и с дигитално дистанционно управление с 3,5” сензорен дисплей,  което дава възможност за дистанционен достъп и визуализация на най-важните работни параметри на системата.  Притежава и възможност за надграждане с до 55 допълнителни модула за управление на различни компоненти от климатичната система.

HERZ

Освен всичко това посредством интернет портала myHerz потребителят може да се свързва отдалечено с T-Control и да управлява своята система от всяка точка и по всяко време посредством смартфон, таблет или компютър.

Herz commotherm LWi се предлага в три разновидности по отношение мощността за отопление – 9, 12 и 16 kW.

Притежава високи коефициенти COP и EER, вследствие на което отлични показатели за енергийна ефективност.

  3~(3×400) VAC COP EER Енергийна ефективност
Lwi Split 9 9,00 kW 4,47 5,56 A++
Lwi Split 12 12,00 kW 4,63 5,78 A++
Lwi Split 16 16,00 kW 4,26 5,40 A++

Разскрежаването, съответно охлаждането през лятото на агрегата се осъществява посредством обръщане на процеса.

Изключително компактните размери както на външното, така и на вътрешните тела позволяват гъвкави решения и улесняват монтажа. Предлага се и като опция оцветяване на външното тяло в различни цветове от RAL-палитрата в зависимост от архитектурните особености.

Herz commotherm LWi представлява едно модерно, икономично и щадящо околната среда решение за климатизиране на Вашия дом, използващо енегия от въздуха.

HERZ

Вижте също...