Хибридна система Wolf – конвенционалното предложение на Екотерм Проект

ecotherm

С хибридна система Wolf управлявате вашия комфорт! 

Две водещи технологии предлагани от Wolf, комбинирани интелигентно една с друга, осигуряват топлинeн комфорт на потребителите:
– сплит термопомпа въздух-вода BWL-1S за отопление и охлаждане, която използва ефективно наличната топлина на въздуха в околната среда;
– а когато външните температури станат изключително ниски и не е икономически изгодно термопомпата да работи, се включва газовият кондензен котел CGB-2 BlueStream® с високи резерви на мощност.

Вътрешният модул на термопомпата и газовият котел могат да бъдат монтирани на стената един до друг или отделно един от друг, което позволява висока степен на гъвкавост при монтажа. Този модел хибридна система е идеалното решение както за реновиране на съществуващи сгради, така и при ново строителство на сгради.

ecotherm

Икономичното решение за вашия дом

Автоматично превключване между работата на термопомпа, газов кондензен котел или хибриден режим. Автоматично използване на най-евтиния източник на енергия във всеки отделен случай.

Управление на системата

Интелигентен, хибриден контрол чрез eBUS комуникация, като се вземат предвид цените на електроенергията и газа. По този начин вие напълно контролирате вашия комфорт и пестите енергия.

Посредством използването на интерфейсен модул Wolf Link Home/WLAN, Вие лесно и удобно осъществявате мониторинг и контрол на хибридната система чрез смартфон, лаптоп или компютър.

Гарантиран топлинен комфорт и топла вода за битови нужди

Оптимално оползотворяване на топлината от околната среда, чрез сплит термопомпа въздух – вода, с електронно управление на инвертора.

Висока производителност и температурен комфорт, благодарение на енергийно ефективната технология BlueStream® за кондензация на природния газ.

Екологична система

Хибридните системи за отопление и производство на топла вода за битови нужди са с висока енергийна ефективност и с ниски нива на отделяните в атмосферата вредни емисии.

Многообразни приложения

Хибридните системи могат да се монтират в еднофамилни и многофамилни къщи, апартаменти, офиси, магазини, ресторанти, спа-центрове, складове, работилници и други обекти. Модерно и практично решение в тези сгради е отоплението на различните помещения да се извършва по различен начин, в зависимост от желанието на потребителите:
– нискотемпературни радиатори;
– лъчисто подово, стенно и таванно отопление;
– система с вентилаторни конвектори.

Надеждност на системата

Всички компоненти на хибридната система са проектирани, тествани и произведени в Германия, според актуалните европейски стандарти и регламенти. Благодарение на ефективните и качествени уреди, функционалното управление и периферните устройства се гарантира надеждна експлоатация на цялата хибридна система.

Лесен и бърз монтаж на източниците на енергия, благодарение на компактните им размери, на допълнителните аксесоари, тръбни връзки и арматура. Гарантиран професионален монтаж, пуск, настройка и гаранционно обслужване.

Технически характеристики на хибридни системи Wolf

ecotherm

ecotherm

Какви сметки за отопление плащате?

С хибридната система Wolf вие имате постоянен, температурен комфорт и постигате годишна икономия на разходи за отопление с 40% спрямо нов газов кондензен котел и 48% спрямо газов некондензен котел!

ecotherm

Направените изчисления са за фамилно жилище с площ 100 м² и потребна отоплителна мощност 16 kW. Цените на електроенергията и природния газ са към 1 септември, 2019 г. с вкл. ДДС.

Екотерм Проект продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво.

Повече информация, относно Екотерм Проект и гамата предлагани продукти, може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страниците на EcoTherm и GreenEcoTherm или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...