pixel

Хибридна термопомпа намали с две трети разходите за газ на парижко семейство

Хибридната термопомпа Daikin Altherma, която замени застаряващ газов котел по време на ремонт на къща в Париж, осигури драматично намаление на разходите за собственика и увеличи цената на имота.

Когато 25-годишния газов котел в къщата на  г-н Дженимо, намираща се на Perreux sur Marne, жилищно предградие на източен Париж, достига до края на жизнения си цикъл собственика имаше два избора: да го замени с нов или да потърси алтернативно решение с възобновяема енергия.

Замяната на отоплителната система е част от ремонта на двуетажна къща с обща площ от 100 м2. Целта на проекта е да намали разходите за газ и да увеличи нивото на комфорт. И задължително условие е новата система да не заема повече площ от предишната система.

След обмисляне на възможностите включващи по-скъпа високотемпературна термопомпа тип въздух – вода г-н Дженимо се спира на ново решение с възобновяема топлина, а именно хибридната термопомпа Daikin Altherma.

Pешението съчетава високоефективен газов кондензен котел и термопомпа тип въздух – вода и създава високо енергийно и ценово ефективна жилищна система за отопление и топла вода – перфектно решение за замяна на газов котел.

Може да харесате още...