Хибридната термопомпена технология – вече и в класната стая

Amax

С поглед към бъдещите професионалисти в газовия сектор

На тържествена церемония по случай заключителната конференция по проект Домино за дуално образование към ПГТЕ „Хенри Форд“, фирма „Амакс Газ“ демонстрира пред ученици, учители и партньори новоизградената инсталация с хибридна система Immergas.

Съоръжението, което отоплява, охлажда и произвежда битова гореща вода, има за цел да даде възможност на учениците да се запознаят на практика с модерните технологии за енергийно ефективно отопление и охлаждане, и съответно да приложат уменията си в бъдещата си професия.

Инсталацията се състои от хибридна термопомпа с газов модул Magis Combo, стенен вентилаторен конвектор, табло за зониране с една директна и една смесителна зона DIM и подово отопление, което се управлява с безжичен стаен термостат, Wi-fi модул и термоелектрически задвижки.

Amax

Хибридната системата се регулира с дистанционен интерфейс CARvWireless и Wi-fi контролер Dominus, позволявайки проследяването на над 200 параметъра.

Amax

Компанията беше наградена за оказаната подкрепа, като наградата получи инж. Любомир Хаджийски – управляващ директор на Амакс Газ, който пожела на учениците успех и „постоянство на мечтите“.

За Амакс Газ

Амакс Газ е създадена през 1999г. и  е част от Immerfin Group – собственик на Immergas –  най-големият производител на газови котли в Италия и лидер в световен мащаб с над 7 000 000 продaдени газови уреда. Произведени в Италия, с повече от 55 години традиция, газовите котли Immergas са предпочитаният избор на милиони семейства по света. Доверието в Immergas издържа теста на времето, защото компанията винаги е инвестирала в качествения контрол, безопасността и същевременно – опазването на околната среда.

Газовите котли Immergas гарантират:
– Икономично, безопасно и чисто отопление по всяко време на годината;
– Висока ефективност и ниска консумация;
– Лесен и бърз монтаж;
– Надежден следгаранционен сервиз и поддръжка от висококвалифицирани специалисти.

Амакс Газ предоставя иновативни, ефективни и икономични решения за климатичен комфорт, както за дома, така и за индустрията. Компанията е официален представител и оторизиран сервиз на газови конвектори и камини Italkero, топловъздушни газови апарати за индустриални и аграрни приложения Winterwarm, керамични и тръбни инфрачервени отоплители Alke, битови и индустриални газдетекторни системи Geca, газови регулатори и стабилизатори на Pietro Fiorentini, газова и индустриална спирателна арматура на Enolgas, системи за колективно и каскадно димоотвеждане Convesa.