pixel

Hitachi Energy и Petrofac сключиха знаково споразумение за офшорни вятърни централи

Hitachi Energy

Най-голямото рамково споразумение в историята на компанията Hitachi Energy, позволяващо дългосрочно разширяване на капацитета за ускоряване на енергийния преход. Допълнителни технологии и опит подкрепят разширяването на офшорния вятърен капацитет на TenneT в германския и холандския сектор на Северно море.

Hitachi Energy, световен технологичен лидер, и Petrofac, водещ международен доставчик на услуги за енергийната индустрия, бяха избрани от TenneT, холандско-германския оператор на преносни системи, да доставят множество офшорни и наземни HVDC преобразувателни станции и свързаната с тях инфраструктура, за да се ускори интегрирането на възобновяеми енергийни източници в европейските енергийни мрежи.

Hitachi Energy и Petrofac получиха многогодишното рамково споразумение като част от амбициозната програма „“2GW Program” за офшорна вятърна енергия  на TenneT, базирана на технология за постоянен ток с високо напрежение (HVDC), въведена за първи път от Hitachi Energy.

Споразумението включва първоначален ангажимент за внедряване на шест рекордни системи за интегриране на възобновяеми енергийни източници, пет от които ще свържат офшорни вятърни паркове с холандската мрежа, а шестата – с германската мрежа. Всяка от тези системи за свързване има капацитет от 2 гигавата (GW) и ниво на напрежение от 525 киловолта (kV).

Hitachi Energy

Hitachi Energy ще достави своите преобразувателни станции HVDC Light®, които преобразуват променлив ток в постоянен ток в морето и постоянен ток в променлив ток на сушата. Petrofac ще поеме инженеринга, доставките, строителството и монтажа (EPCI) на офшорните платформи и елементите на наземните преобразувателни станции.

Подходът на рамковото споразумение позволява на Hitachi Energy и Petrofac да планират предварително и своевременно да увеличат работната си сила и производствения си капацитет, както и да обучават хора, които да притежават уменията, необходими в индустрията, като същевременно използват синергията между последователни проекти, за да спазят сроковете за въвеждане в експлоатация.

Компанията е представена на българския пазар от Hitachi България.

Снимки: Hitachi Energy

Може да харесате още...