pixel

Hoval представя новото поколение слънчеви колектори UltraSol® 2

Модулният високоефективен плосък колектор позволява на проектанти и инсталатори още повече гъвкавост с максимална енергийна ефективност.

Повече от 40 години Hoval предлага слънчеви колектори, които могат да се комбинират по модулен начин с отоплителната система. През януари 2020 г. новите колектори UltraSol® 2 бяха пуснати на пазара, следвайки стъпките на доказалата се ефективна соларна система UltraSol®. Новите UltraSol® 2 се характеризират със специална гъвкавост, издръжливост и производителност и се вписват елегантно в покрива поради много ниската му обща височина.

„Новият слънчев колектор UltraSol® 2 означава максимална гъвкавост. UltraSol® 2 се вписва перфектно в отоплителните системи благодарение на многостранните възможности за свързване, които дават свобода при монтажа им. Това опростява планирането, инсталирането и експлоатацията, но и гарантира особено ефективна работа. По този начин безплатната слънчева енергия може да бъде оптимално използвана за битова гореща вода и в някои случаи дори да подпомага отоплението”, подчертава Кевин Аленспах, продуктов мениджър за термопомпи и солари в Hoval Group.

Използването на слънчева енергия е един от основните фокуси на Hoval като компания, която се отнася с отговорност за енергията и околната среда. UltraSol® 2 е идеалната екологична добавка към отоплителната система. Благодарение на системата за управление TopTronic® E, всички компоненти са оптимално съпоставени един с друг, така че да бъде постигната максимална мощност с минимален разход на енергия.

Лесен и гъвкав монтаж

Колекторът UltraSol® 2 има възможност за свързване от четирите страни, поради разположената в него медна серпетнина. Няколко колектора, независимо дали са вертикални или хоризонтални, могат да бъдат оптимално свързани хидравлично. Унифицираната концепция за монтаж гарантира гъвкаво и безопасно закрепване, независимо от пространството. Соларните панели могат да бъдат лесно и гъвкаво монтирани върху или вградени в наклонен керемиден покрив с различни наклони, както и на плосък. Поради изключително тънката си рамка с височина от 65 мм, слънчевите колектори придават хармоничен вид на покрива инсталация.

Устойчиви поради висококачествено производство

В UltraSol® 2 от Hoval се използват висококачествени материали. Колекторите са произведени с помощта на процеса на притискане “clinch”. В този процес, алуминиевите секции за рамката се притискат, за да образуват плътно прилягане, което прави UltraSol® 2 особено устойчив на корозия. Това се гарантира и от патентован процес WLT® (технология на топлопроводимост), който свързва алуминиевия абсорбатор към медната тръба на топлообменника. Когато колекторите са свързани помежду си, метални уплътнителни фитинги гарантират постоянна плътност на системата.

Ефективно топлопренасяне за по-големи добиви от слънчева енергия

С UltraSol® 2 Hoval предлага мощен слънчев колектор. Чрез технологията WLT®  абсорбиращата плоча е напълно свързана към топлообменника. Това прави топлопредаването още по-ефективно и равномерно и потокът през топлообменника работи оптимално. Новият слънчев колектор UltraSol® 2 вече е наличен и в България.

Предимства на UltraSol® 2 от пръв поглед:
– високопроизводителен плосък колектор с максимална енергийна ефективност:
– гъвкав монтаж: хоризонтален, вертикален, вграден в покрив, на наклонен покривен, на плосък покрив;
– брутна колекторна площ от 2,53 м²;
– обща височина само 65 мм;
– топлоомбенник от медна серпентина с 4 извода.

Бързо и лесно можете да изчислите соларната си система, чрез безплатния соларен калкулатор. Свържете се с Hoval за оферта 0700 20 755 или [email protected].

Може да харесате още...