pixel

Hoval с поредно цялостно системно ОВК решение!!!

Hoval реализира цялостно системно ОВК решение в новия завод на АBB в Раковски.

Сградата на ABB печели награди “Сграда на годината 2013” в България, “Инвеститор на годината 2013 и бе удостоена с “Награда на германската икономика в България 2013” за непрекъснато развитие на производствени дейности в страната.

Производственото хале на ABB се намира в индустриалната зона на Раковски, в района на Пловдив и произвежда компоненти за ниско и средно напрежение, а в него работят повече от 800 служители.

Оптимална ефективност, перфектен вътрешен климат, ниски експлоатационни разходи, всичко това е реалност в производствената сграда на АВВ в Индустриална зона Раковски. За постигането им Hoval заложи на системно решение за отопление, вентилация и климатизация.

Системно решение на Hoval: Децентрализирана система за климатизация с различни типове покривни апарати, комбинирани така, че да бъде осигурен максимален комфорт на всяка работна зона, високоефективни кондензни газови котли за отопление и проточен бойлер с висок капацитет.

Описание на заложените съоръжения:
– покривни апарати RoofVent LKW9 – 3 бр за подаване на пресен въздух, с рекуперация, работещи в режим отопление и климатизация;
– подпокривни апарати TopVent DKV9 – 39 бр, работещи на рециркулация в режими отопление и климатизация;
– въздушни завеси на входа за товарни автомобили 20 бр . TopVent CUR5;
– сдвоен кондензен котел на газ UltraGas 1440D (1440 kW) – 1 бр. осигурява отоплението и топлоподаването до покривните климатични апарати;
– кондензен газов котел на газ UltraGas 350 (350kW) за отопление и подаване на топлоносител към вентилационни апарати в офис сградата, както и  подаване на топлоносител към високоскоростен водоподгревател модел  ModulPlus;
– високоефективен и компактен водоподгревател ModulPlus F41 с капацитет до 4850 l/h, осигуряващ необходимото количество топла вода за нуждите на над 400 служители.

При избора на оборудването Hoval взе под внимание изискванията на всяка отделна зона в производственото хале. Покривните климатични апарати са подредени така, че да поддържат специфичните параметри за всяка зона, като в същото време управлението е от една обща контролна система.

Интелигентната система DIGINET 5 контролира климатичната инсталация, като следи комфорта във всяка една зона. Контролната система е свързана с външен компютър чрез системата Digicom, като по този начин може от разстояние да се регулира и контролира отоплението и климатизацията в производственото хале. Контролът на топлинните завеси се осъществява отделно чрез управлението EasyTronic, а управлението на котлите – от системата TempTronic.

Апаратите Hoval бяха монтирани бързо и лесно, благодарение на компактния  си дизайн, ниското си тегло, както и отсъствието на необходимост от въздуховоди. Доставят се готови за свързване, изцяло сглобени и предварително окабелени, което редуцира разходите и необходимото време за инсталация.

Резултат: В сградата е осигурен максимален комфорт: равномерно затоплена и вентилирана работна зона с подсигурен пресен въздух и рециркулация. Стратификацията на температурата в халето е ограничена до 1оС, тъй като климатичните покривни апарати не позволяват на топлия въздух да се задържа високо горе в топлинни джобове. Те успешно свалят топлия въздух обратно в работната зона, след като го филтрират, затоплят и смесят с пресен. Специално разработения за климатичните апарати Air-Injector разпределя и завихря въздуха така, че може да свали ефективно топлия въздух от 4 до 25 м, и то при скорост до 0,2 m/s, без да се образува течение. С иновативната си функция за подаване на въздуха, дифузорът регулира ъгъла на въздушния поток.

Оценка: Оценката за добре свършената работа от търговския и техническия екип на Hoval България е доверието на ABB към Hoval като партньор и за следващия си проект – производствено хале за продукти с високо напрежение в Севлиево, където се очаква да бъдат монтирани водогрейни триходови котли и децентрализирани апарати за отопление и охлаждане, както и Бойлер – 1000л.

Във всеки от проектите и действията си Hoval се ръководи от мотото: Отговорност за енергията и околната среда“, което е високо ценено от международни и екологично отговорни компании като ABB.

За контакти и повече информация – hoval.bg.

Може да харесате още...