pixel

Идеалната комбинация между вентилация и отопление

Hoval

С новите си модели RoofVent® RG и TopVent® TG и MG, Hoval доставя иновативни решения за отопление и вентилация на големи еднообемни сгради, използвайки най-съвременната кондензна газова технология. Тези високоефективни покривни апарати разпределят топлина точно там, където има нужда от нея и снабдяват високите халета с чист въздух според конкретните изисквания.

Децентрализираната климатична система вече е снабдена и с децентрализиран източник на топлина, а това премахва необходимостта от котелни помещения, топлопреносни тръбни системи и същевременно свежда до минимум топлинните загуби, като по този начин намалява инвестиционните и оперативните разходи. Новите системи са идеално решение не само за нови сгради, но и за реконструкция или разширяване на съществуващи заводи, складове, спортни салони, изложбени зали и други с голям вътрешен обем и височина. Благодарение на контролната им система TopTronic C, те могат да се комбинират в обща система за управление, но в същото време всеки да има отделни настройки за конкретната си зона. 

По време на разработването на новите климатични агрегати е поставен специален акцент не само върху поддържането на инвестиционните разходи възможно най-ниски за клиентите, но и върху предлагането на високоефективно решение на климатизация на големи зали.

Новото поколение RoofVent RG® е пионер в създаването на устойчиви климатични решения, тъй като съчетава в себе си отопление и вентилация, чрез използването на високоефективна рекуперация.

Модулната система позволява лесен монтаж на децентрализираните апарати за вентилация с рекуперация, пресен въздух и циркулация за всички зали с височина до 25 м.”, обяснява Стефан Кух, ръководител на производствения сегмент в Hoval, добавяйки: “С интегрираната система за контрол TopTronic C различните видове единици могат лесно да се комбинират, както никога досега.

Всяко едно помещение или дори отворена зона могат автоматично, индивидуално и бързо да се настройват и адаптират към изискваните условия за отопление и вентилация в сградата.

“В допълнение към рекуперацията на енергия с високоефективен пластинчат топлообменник и интегрирания източник на топлина под формата на газов кондензационен котел, патентованият въздушен разпределител Air-Injector контролира разпределението на въздуха вътре в зала, така че топлината и свежият въздух да се доставят точно там, където са необходими.

Бъдещето се нуждае от екологични вентилационни системи

Hoval

С оглед на спазването на строгата директива на ЕС за екопроектиране, Hoval използва най-новите технологии за газовите апарати TopVent ® TG/MG , работещи на пресен въздух и рециркулация. “Новото поколение отговаря на всички изисквания за екодизайн. Новата модулираща газова горелка в TopVent отговаря на изискванията на ERP и в същото време е с увеличена годишната енергийна ефективност. Въздушните филтри са инсталирани в апаратите за пресен въздух TopVent MG като стандарт, а в останалите модели с рециркулация – TopVent TG – филтрите са допълнителен аксесоар и се добавят опционално”, обяснява Тобаяс Брюгер, ръководител направление климатична техника за индустриални сгради в Hoval.

Лесен за комбиниране с TopTronic C®

Нова система за контрол TopTronic C® позволява безпроблемно свързване на всички системни компоненти и създаване на надеждна и ефективна вентилационна и отоплителна система. Благодарение на това всички апарати могат да се обединят, независимо дали са на пресен въздух или рециркулация, за да предоставят решения, съобразени с изискванията на клиентите. Децентрализираната климатична система Hoval позволява оборудването да бъде поставено на различни места вътре в залата, което улеснява не само планирането и инсталирането, но и безпроблемното модифициране или разширяване на съществуващото оборудване. За да се монтират покривните апарати на Hoval, се изискват само газови връзки и електрозахранване, тъй като котелът се намира непосредствено до самия апарат.

Децентрализираният източник на топлина, с който разполага RoofVent и TopVent, ви позволява да намалите едновременно няколко фактора на разходите: вече няма нужда да харчите пари за изграждане и експлоатация на техническо помещение и инсталиране на системи за разпределение на топлоносител. “Клиентът печели пространство и спестява. Топлината се произвежда и разпределя по целенасочен начин точно там, където и колкото е необходимо, а в резултат на това няма загуба на енергия между източника на топлина и апарата”, подчертава Тобаяс Брюгер.®

Интересувате ли се от газови покривни апарати RoofVent RG и TopVent за Вашия проект? Свържете се с един от специалистите в Hoval, който ще Ви предостави техническа консултация и ще предложи решение, съобразено с Вашите нужди.

Може да харесате още...