pixel

Има ли нещо общо между състезателните коли и газовите котли? В Hoval – да

hoval

Нека Ви разкажем малко за нестандарното хоби на един мъж,  работещ в просперищата компания, която е и отговорна към околната среда. Инжeнер Маркус Тейлан, директор на отдела за иновации на фирма „Hoval“, е креативен  и изобретателен човек. Неговата работа е свързана с преоткриването на нови технологии  и все по-ефективни решения свързани с отопление и климатизация за всякакъв тип сгради и съоръжения.

Маркус е изключително отговорен към своето работно ежеднение, но в свободното си време е отдаден на неговото хоби, което е не просто хоби, а страст – автомобилните съзтезания. Той е категоричен, че има много общи неща между иновациите, които подобряват спокойното ни ежедневие, и тези които палят кръвта ни и ни изпълват с адреналин.

hoval

В своето интервю, Маркус заявява, че съзтезалното каране го кара да се чувства готов да покори света. И благодарение на това, той е много по-ползотворен и вдъхновен в своята работа.

Толкова много неща трябва да се вземат предвид преди, по време и след съзтезанието. Затова съзтезателят се нуждае от екип на истински експерти, които да подготвят, настроят и обслужат автомобила. А високите технологии са ключов фактор за успеха“, твърди М.Тейлан. За него успехът се крие и в доверието между хората.

hoval

За да стигне един пилот върха, той трябва да вижда своя екип като свое семейство. Това се отнася не само за автомобилните състезания, но тази формула е печеливша и на работното място. Интересното при г-н Тейлан е, че неговата отговорна работа има много допирни точки с неговото хоби.

hoval

Как се постига висока ефективност? – Чрез доказана кондензна технология.

За тези, които се интересуват от технологията и защо този котел наистина е толкова ефективен, ето някои интересни основни предимства.

В сърцето на котела седи патентованата технология на Hoval  – aluFer®

hoval

Специалният дизайн на aluFer® топлообменник увеличава до 5 пъти топлообменната повърхност. Това означава, че 10-20% от енергията на димните газове може да бъде използвана за увеличаване ефективността на UltraGas®. Високата топлопроводимост на aluFer® се дължи на алуминиева повърхност отвътре и неръждаема стомана отвън – това оптимизира преноса на топлинна енергия към водата в котела, като я задържа продължително време с висока температура.

Доказана кондензна технология

Димните газове винаги съдържат пара. Този кондензен дизайн позволява на димните газове и парата, която се съдържа в тях, да бъдат охладени в допълнителния топлообменник в котела. Латентната топлина на газовете се предава на връщащата студена вода, увеличавайки ефективността на котела, а това от своя страна води до икономия на гориво.

hoval

Модерна технология Ultraclean®

Модулиращата горелка в котела UltraGas® непрекъснато следи произведената топлина да съответства на потребената. В резултат на това се постигат по-малко включвания на горелката, по-голяма ефективност и значително по-малко вредни емисии.

Разделно високо- и нискотемпературно връщане

Котелът UltraGas® осигурява оптимални условия за кондензация. Това се дължи на стъпаловидния топлопренос между отделните високо- и нискотемпературни връщания на топлоносителя. Това води до по-ниски разходи на гориво и от там – ниски текущи разходи за отопление.

hoval

Голям воден обем – лесно вграждане

Благодарение на своя голям воден обем UltraGas® не изисква минимално количество циркулираща вода, минимална температура на връщащата вода или димните газове. Това го прави лесен за интегриране в отоплителните системи. Не е необходима първична помпа, а ниското съпротивление
позволява инсталиране на по-малки енергоспестяващи помпи.

Компактният дизайн спестява пространство

Котелът UltraGas® има изключително компактен дизайн. Той е лесен за транспорт, заема малко място в техническите помещения и може да бъде позициониран до стена, без да има нужда от голямо пространство.

Ако Ви е интересно да научите повече за този продукт или виждате неговото приложение във Ваш обект, свържете се сега с експерт на Hoval: [email protected], 0885 777 355 или прочетете тук: www.hoval.bg

Може да харесате още...