Immergas представя Victrix Pro ErP – комфортът среща технологията

Серията кондензни газови котли за отопление се отличават с висока топлинна мощност, ефективност и широк модулационен обхват от 10 до 100%

Модулацията и голямата топлинна мощност правят Victrix Pro ErP идеално решение за централни отоплителни системи в жилищни и обществени сгради. Благодарение на компактните си размери Victrix Pro ErP е подходящ и за самостоятелни жилища. Всички модели от серията са с възможност за вътрешно или външно инсталиране в частично защитени помещения. Immergas предлага и специални свободно стоящи монтажни стойки, които значително улесняват монтирането на котлите, особено в малки помещения. Гамата Victrix Pro ErP предоставя възможност за инсталиране на до 5 котела в каскадна схема, което заедно с широкия модулационен обхват от 10 до 100% и възможността за включване на възобновяеми енергийни източници, като соларна инсталация или термопомпа. Victrix Pro ErP са перфектното решение при необходимост от увеличаване на ефективността на съществуващи инсталации или при изграждането на нови такива. Наименованието на всеки модел от серията индикира максималната топлинна мощност на котела при температурен режим на топлоносителя 50/30°С.

Гамата включва 5 модела с различни мощности:
– Victrix Pro 35 2 ErP;
– Victrix Pro 55 2 ErP;
– Victrix Pro 80 2 ErP;
– Victrix Pro 100 2 ErP;
– Victrix Pro 120 2 ErP.

  Victrix Pro ErP

 

Широк обхват – от 35 kW до 120 kW.
Намалена консумация- много висок обхват на модулация до 1 ÷ 10.
Каскадна инсталация до 5 колела.
Вътрешно и външно инсталиране.
Дистанционно управление.
Технология – в подкрепа на професионалистите.

За да предостави на професионалистите цялата необходима информация, с цел да се възползват максимално от предимствата на серията Victrix Pro ErP, Immergas разполага с технически екип, който е на разположение да предостави насоки или правила за проектиране и оформление на хидравлични и електрически инсталационни схеми.

За повече информация, моля, свържете се с Амакс газ, изключителен представител и сервиз на Immergas в България.

Нов контролен панел

Декоративният капак с вертикално плъзгане предпазва дисплея и контролното табло. Управлението на котела е удобно за потребителя благодарение на опростени бутони и дисплей със задно осветяване.

Висока сезонна ефективност

Модулационният обхват 1:10 прави възможно оптимизирането на функцията на генератора дори при понижени изисквания за отопление (например през междинните сезони или в случаите на системи с няколко отоплителни зони).

Цялостна гама от опционални аксесоари

С Victrix Pro ErP инсталаторът и проектантът могат да се възползват от всички опции за завършване на централната отоплителна система от хидравличните компоненти, терморегулиращите устройства, димоходните системи до кондензационните неутрализатори.

Модулна инсталация

Широка гама от аксесоари за димоотвеждане и хидравлично свързване позволява инсталирането на Victrix Pro ErP в каскадна група до 5 котела, и достигането на обща енергийна мощност до 600 kW.

Инсталиране на поддържаща рамка

Victrix Pro ErP може да бъде монтиран на носеща модулна рамка (конструкция), както самостоятелно, така и в каскадно свързване на до 5 котела, подредени линейно един до друг или подредени „гръб/гръб“ в случай на пространствени ограничения. Рамките са снабдени с носеща конзола за хидравличните колектори и може да бъде закрепена към стената или пода със специални анкерни болтове. Рамките също така са подходящи и за външна инсталация.

Идеалното решение за външни инсталации

Благодарение на високото ниво на електрозащита IPX5D и обработването на рамката чрез катафореза, Victrix Pro ErP може да се инсталира и на открито.

Кондензен модул от неръждаема стомана

Victrix Pro ErP е снабден с кондензни модули от неръждаема стомана (за версиите Victrix Pro ErP 35 и 55 1 – изотермични с корпус от композитен материал).

При монтаж на Victrix Pro ErP към съществуващи стари инсталации е изключително важно компонентите на отоплителната система да бъдат добре почистени от корозия.  Съществено значение е да се използва почистващ агент и инхибитор, за да се предпази отоплителната система (тръби, топлообменник и т.н.).

Горивна система с пълно предварително смесване

Изследванията и разработките на Immergas в областта на горивната система позволяват на Victrix Pro ErP да постигне изключително широк модулационен диапазон от 10 до 100% от отоплителната мощност (валидно за цялата серия). Освен това генераторите могат да функционират, както с природен газ, така и с пропан-бутан.

Интегриран сифон за дрениране на конденз

Специалният сифон, вграден в котела, събира кондензата и осигурява редовен дренаж, без да поврежда полипропиленовия маркуч, свързан към него.

От външната страна на генератора, киселинният кондензат трябва да се изхвърлят съгласно действащата нормативна уредба.

Ниски емисии на nox и СО замърсители

Серията Victrix Pro ErP принадлежи към клас 5 – най-екологичният клас, спрямо европейските стандарти, което го прави отличен избор за инсталиране в сгради, които изискват висока енергийна ефективност и ниско влияние върху околната среда.

Оптимален контрол на настройката на температурата

Включването на две NTC сонди гарантират оптимален контрол на температура.

Производството на БГВ е интегрирано и със соларни системи

Както индивидуалните котли Victrix Pro ErP, така и инсталациите с каскадно свързване могат да се комбинират със соларните системи на Immergas за производство на битова гореща вода, и по-специално обемни бойлери с вместимост 200, 300, 500, 1000, 1500 и 2000 литра.

Лесно управление на каскадни инсталации и контрол на соларни системи за производство на БГВ

Каскадният и зонален регулатор прави възможно управлението, контрола и програмирането на последователността от операции на свързаните котли, решаването кой котел да стартира, необходимият изход и последователността на работа, в зависимост от потребностите на отоплителната система.

Чрез специални контролни сонди, каскадният регулатор служи и за лесно управление на соларна система за производство на БГВ.

Дистанционно управление на отоплителната система

За системи, в които дистанционното управление е желана характеристика, Immergas предлагат комплект за комуникация за дистанционно управление чрез свързване с Ethernet или с рутер/модем и ADSL линия.

GSM/GPRS връзка

Ако не е налице ADSL линия, възможно е да свържете дистанционното към рутер (модем със SIM карта който работи като GSM рутер – не се предлага от Immergas), чрез който може да се осъществи връзка за мониторинг и контрол на генараторите от котелната система.

Повече за Victrix Pro ErP може да видите тук.

За въпроси и консултации, моля, свържете се с Amax Gas, изключителен представител на Immergas в България.

Изключителен представител и сервиз 


Амакс Газ, 1261 Мрамор, София-град, ул. „Васил Левски“ 148
тел.: 02 902 46 71, [email protected], www.amaxgas.com.