Immergas представя Magis Pro – технологична революция за по-добър живот

Решението за оптимална енергийна ефективност и икономичност

Термопомпите са сред най-добрите решения за природосъобразно отопление и охлаждане на жилища и обществени сгради.

Сплит-термопомпите въздух-вода Magis Pro ErP от Immergas са предназначени за професионални инсталатори и собственици на жилища, които търсят комбинирани решения за захранване с енергия, с цел постигане на икономичност, висока енергийна ефективност при оползотворяването на възобновяеми енергийни източници и комфортни условия на живот.

Magis Pro ErP е иновативна сплит-инверторна реверсивна термопомпа въздух-вода, с много висок енергиен клас и е изключително подходяща за нови или обновени жилища, особено в райони със средни външни температури. Тя предлага сигурна защита от замръзване, защото водният кръг на системата е инсталиран изцяло във вътрешното тяло.

Отделеният хидравличен модул съдържа основните компоненти на хидравличната система: разширителен съд, трипътен вентил за БГВ, а компактните размери на външното тяло позволяват голяма гъвкавост при монтаж на фасадата на сградата или на терасата.

Основни характеристики:
– Реверсивно функциониране отопление/охлаждане;
– Хладилен агент R410A;
– Инверторен ротационен компресор;
– Електронен термо-регулиращ вентил (ТРВ);
– 4-пътен вентил за промяна на режима;
– Топлообменник фреон/вода, разширителен съд и дебитомер;
– Електронна помпа с ниска консумация;
– 3-пътен вентил за свързване с обемен бойлер за БГВ;
– Спирателни кранове ¾ с филтър за отоплителния кръг;
– Компактни размери;
– Тих режим на работа.

Работи самостоятелно или в интегрирани системи за отопление, охлаждане и производство на БГВ

Сплит-термопомпите Magis Pro ErP, използващи електрическа енергия са едно от най-рационалните екологични решения за климатизация на жилища и офис сгради, както през летния, така и през зимния период. Могат да се използват самостоятелно или в интегрирани системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. Например: в комбинация с допълнителен обемен бойлер, Magis Pro ErP осигурява производството на битова гореща вода (БГВ), като също може да се комбинира в интегрирана система, съвместно с газов котел, соларна, фотоволтаична и термо-соларна система.


Изключително преимущество на системата е заложеното директно управление и параметриране на смесителни и високо-температурни отоплителни и охладителни зони, включително с постоянна термоклиматична компенсация, в зависимост от външните метеорологични условия  – съответно в зимен, преходен и летен режим. Стандартно заложено е параметриране на външен източник /BackUp/ –  както за отопление, така и за производство на БГВ. При необходимост от свързване със системи за подово отопление и охлаждане, управлението на модула предоставя функция за следене на  точката на оросяване на работните повърхности.

Сплит-термопомпите Magis Pro ErP работят в ниско или среднотемпературни системи, с максимална температура на подаващата линия до 55℃. Те са идеални в комбинация с вентилаторни конвектори и лъчисто подово отопление/охлаждане или вентилаторни конвектори и изсушител за въздух  – за охлаждане.

Ниска консумация на електричество и намалени нива на шум

Благодарение на инверторната технология се съчетават ниска консумация на електричество и висока производителност на топлина и студ, особено в преходните сезони, когато отоплителният товар на сградата е нисък и не е необходима работа с номиналната мощност на термопомпата. Чрез специални технически решения са намалени и нивата на шум.

Сплит-термопомпите Magis Pro ErP са предназначени за тези, които търсят висока производителност и ефективност и същевременно ниски разходи, с най-разнообразни енергоефективни решения.

Magis Pro ErP е налична в три модела: 5 kW, 8 kW и 10 kW.

За повече информация – Амакс газ.

Изключителен представител и сервиз 


Амакс Газ, 1261 Мрамор, София-град, ул. „Васил Левски“ 148
тел.: 02 902 46 71, info@amaxgas.com, www.amaxgas.com.


Вижте също...