Immergas представя: Victrix Omnia – перфектното решение за замяна на стария газов котел

Immmergas

Лесно и бързо инсталиране, икономичност и висока ефективност

Призната в цял свят с високата си ефективност, технологичност и икономичност, серията газови котли от Immergas е разработена с една основна цел – комфортът у дома. Те са предназначени да отговарят на строги правила за безопасност и опазване на околната среда, като същевременно отговарят на стандартите за ефективност на новите отоплителни системи.

В България има хиляди газови котли, чието време за смяна е наближило и повечето от тези котли са с последователност на връзките за свързване по DIN.

ImmmergasПоради тази причина Immergas създаде Victrix Omnia – котелът e със същата подредба на водни и газови съединения като старите генератори, което прави монтажа по-лесен, намалява времето за инсталиране и предлага много добро съотношение между цена и качество.

Новият Victrix Omnia – газов котел със свързване по DIN, идеален за смяна на стари уреди

Както всички кондензни котли на Immergas, Victrix Omnia е сертифициран с клас А, проектиран да отговаря на Европейските директиви за използване на енергия.

Victrix Omnia е газов котел с пълно предварително смесване и оборудван с кондензационен модул от неръждаема стомана. Благодарение на модулационната циркулационна помпа с нисък разход, уредът постига високи нива на енергийна ефективност  – за отопление на помещения и производство на гореща вода.

Ето защо Victrix Omnia e идеалното решение както за нови инсталации, така и за подмяна на съществуващи уреди.

Immmergas

С изключително компактните си размери, котелът предлага множество решения за монтаж: в помещение, в ниша, и навън – в частично защитени пространства.

Основни предимства на продукта:
– Номинална топлинна мощност 20.2 kW (режим отопление) – 25.0 kW (режим БГВ);
– Компактни размери 738 В × 400 Ш × 235 Д mm;
– Кондензен модул от неръждаема стомана;
– Подходящ за подмяна на всички стари модели, независимо от производителя;
– Непрекъснат адаптивен контрол на горивния процес;
– Висока сезонна ефективност с модулиране на топлинната мощност от 20 до 100%;
– Значителни икономии на енергия благодарение на електронната помпа с ниска консумация и PWM контрол, избор на константно ∆t от 5°C до 25°C;
– Екологичен – Клас 6, най-добрият, що се отнася до намалени емисии на азотни окиси (NOx);
– Добри хидравлични показатели благодарение на малките загуби на налягане в кондензационния модул. Дебит на БГВ 12,5 l/min;
– Технология за промяна на вида на газа чрез електронен клапан за подаване на газ и многофункционален електрод;
– Регулируем байпас за отоплителни кръг;
– Висок клас на електрозащита IPX5D;
– Антизамръзваща система до -5°C (оционално до -15°C).

DIN тип на свързване – за лесно и бързо инсталиране

Immmergas

Благодарение на поредицата от съединения по DIN, Victrix Omnia лесно може да бъде монтиран, когато се сменя стар котел с високи нива на консумация. Съединенията по DIN се характеризират с централен “G” фитинг за газ между връзките за подаващия и връщащия кръг (M-R) на отоплителната система, и връзката за подаване на вода (съединенията към водопровода AF и подаването на гореща вода за битови нужди (АС).

Добри хидравлични показатели

Кодензационният модул, с който е оборудван Victrix Omnia, е произведен с единична серпентина от неръждаема стомана. Липсата на множество части и паралелни контури осигурява висока надеждност и намалява броя на заваръчните съединения, което води до намаляване на риска от протичане.

Immmergas

Единичната спирала от неръждаема стомана без стеснявания позволява перфектно балансиран хидравличен поток и значително намалява загубите на налягане. Вътрешната секция, широка и с постоянно сечение, ограничава отлаганията и намалява риска от запушвания в случай на замърсявания във водата (например, в случай на смяна на котела на стари отоплителни системи). Поради това, Victrix Omnia е идеален за смяна на стар котел.

Циркулационна помпа от клас „А“

Циркулационната помпа с малка консумация на енергия води до значителни икономии на енергия в сравнение с традиционните циркулационни помпи. Наличието на два сензора за температура – на подаване и на връщане, позволява непрекъснато модулиране на работните условия според изискванията на системата, увеличавайки сезонната ефективност.

Циркулационната помпа може да работи в следните режими: постоянна разлика в температурите Δt, пропорционален напор, или постоянна честота на въртене.

Електронно управление на съотношението газ/въздух

Електронният газов вентил позволява управление на съотношението газ/въздух чрез многофункционален електрод, монтиран в горивната камера; електронната платка адаптира параметрите на горенето в случаи на изменения на плътността на въздуха или на горивото. Друга важна особеност е, че дюзата няма нужда да бъде заменяна при промяна на вида на газа (метан/пропан-бутан): котелът има уникален код на продукта и вие просто трябва да направите необходимите настройки чрез софтуера на електронната платка.

Решения за хибридни системи

Victrix Omnia може да бъде монтиран в системи TRIO V2/TRIO MONO V2. Котелът е подготвен за комбиниране с различни енергийни източници: кондензационни котли, термопомпи въздух–вода AUDAX, соларни панели, които позволяват подобряване на енергийните показатели на сградите и използване на възобновяеми източници на енергия, намалявайки вредните емисии.

Защо газови котли Immergas?

Надеждност, безкомпромисно качество и непрекъснат стремеж към иновация – това е гаранцията, която седи зад повече от 7 милиона продадени котли Immergas.

Произведени в Италия, с 55-годишна традиция, газовите котли Immergas са предпочитаният избор на милиони семейства по света. Доверието в Immergas издържа теста на времето, защото компанията винаги е инвестирала в качествения контрол, безопасността и същевременно – в опазването на околната среда. Това поставя Immergas на лидерска позиция в областта на уредите за газификация, като компания, която се грижи за своите клиенти отвъд границите на обикновения комфорт у дома.

Газовите котли Immergas гарантират:
– Икономично, безопасно и чисто отопление по всяко време на годината;
– Висока ефективност и ниска консумация;
– Лесен и бърз монтаж;
– Надежден следгаранционен сервиз и поддръжка от висококвалифицирани специалисти.

За въпроси и консултации, моля, свържете се с Amax Gas, изключителен представител на Immergas в България.

Изключителен представител и сервиз 


Амакс Газ, 1261 Мрамор, София-град, ул. „Васил Левски“ 148
тел.: 02 902 46 71, [email protected], www.amaxgas.com.