Инфрачервени нагревателни елементи от закалено стъкло за растерни окачени тавани

Vitramo 1

Vitramo, южногермански производител на електрически инфрачервени отоплителни системи, предлага като част от своята серия продукти VH нагревателни елементи, които могат да бъдат монтирани в растерни окачени тавани. По този начин инфрачервеното отопление може да бъде осигурено само в определени зони на помещенията, като например на касите в супермаркет, в съблекалнята в басейн или офис помещение в рамките на сервизна база.

Всеки VH елемент се състои от матирано бяло ESG стъкло с дебелина 5 мм, както и нагревателен елемент, прикрепен на гърба, и топлоизолация, която намалява загубите от радиация нагоре, извън помещенията.

Електрическата мощност на един елемент е 810 W, максималната повърхностна температура на излъчването е 190 ° C. Нагревателният елемент завършва на разстояние около 35 мм от ръба на стъклото, така че профилът на таванната система да бъде защитен от прекомерно високи температури.

VH06262 се вписва прецизно в системни тавани с размер на решетката 62,5 см. При конкретни клиентски заявки се предлага и опция за пана с размер 60,0 см – VH06060.

За осигуряване на икономична експлоатация инфрачервените нагревателни елементи VH, използвани за отопляване на затворени помещения, трябва да бъдат оборудвани с външен контролер за стайна температура.