pixel

Инициатива за сгради с нулеви емисии до 2030 година

Световният съвет за зелено строителство стартира “Обещание за сгради с нулеви нетни емисии“  – инициатива, която призовава строителните компании да отстранят експлоатационните въглеродни емисии от сградите до 2030 г., за да помогнат на сектора да даде своя принос за ограничаване на глобалното затопляне до по-малко от два градуса.

Дубайският мол Majid Al Futtaim, инженеринговата фирма Integral Group и Signify (бившата Philips Lighting) са първите компании, които се присъединиха към новата инициатива. Участващите фирми ще следят енергийните и емисионните характеристики на сградите си, ще ги обявяват публично и ще насърчават своите партньори да действат по същия начин.

Изпълнителният директор на Съвета за зелени сгради Тери Уилс коментира: „Нашата визия е амбициозна, но ние знаем, че строителната индустрия притежава знанията, технологиите и способността да постигне целта. Ангажиментът ще помогне да се създаде безпрецедентно търсене на зелено проектиране и строителство, стимулирайки пазара да доставя сгради с нулеви въглеродни емисии в голям мащаб”.

Може да харесате още...