pixel

Иновативна ротационна горелка с автоматично самопочистване „Bisolid GP xx R tsc“ от Екотерм Проект

BISOLID GP XX R TSC

Вашият партньор в отоплението на дома – фирма Екотерм Проект, като лидер на пазара продължава да предлага най-иновативните продукти за Вашето удобство. Стабилна висока ефективност и ниски нива на емисиите с минимална намеса от страна на потребителя сега са постижими благодарение на новата горелка „Bisolid GP xx R tsc“.

Горелката „Bisolid GP xx R tsc“ е модулираща тубусна горелка за пелети с пълно механично самопочистване. Предназначена за монтиране към различни водогрейни котли на твърдо гориво и подходяща за монтиране на пещи за изпичане на хлебни изделия, тази горелка оползотворява дървесни пелети дори с ниско качество и диаметър 6-8 mm, което не е възможно при горелки с почистване с въздух и/или сгъстен въздух. Получената топлинна енергия се усвоява от повърхността на топлообменника на котела. Произведена благодарение на специално планиране и развойна дейност, горелката е преминала прецизно тестване в лаборатории, за да се постигне подходящо смесване на гориво и въздух по контролиран начин, както и прецизна модулация на мощността, което води до максимално висока ефективност и екологично горене.

Горивната камера на горелката е ротационна – благодарение на специални ротации (завъртания на тубуса) горелката се самопочиства по време на работа без да има нужда от прекъсване на работния процес и осигурява оптимално смесване на гориво и въздух. Когато работата на горелката приключи, тя отново прави автоматично самопочистване, завъртайки тубуса. По този начин пепелта се почиства максимално, горивният процес се подобрява и се облекчава обслужването, което е необходимо при работа с горелка.

При направата на горелката са използвани компоненти, произведени от известни и утвърдени европейски компании от Германия, Великобритания и др. Висококачественият керамичен запалващ елемент, произведен в Япония, и горивна камера, изработена от специална топлоустойчива стомана, гарантират дълъг експлоатационен живот.

BISOLID GP XX R TSC

С горелка „Bisolid GP xx R tsc“ е помислено за максимално лесна и автоматизирана експлоатация. Индикация на температурата на водата в котела; фотосензор за прецизно откриване и следене интензитета на пламъка; автоматичен старт след пад на напрежението, като се запазват последните настройки на горелката- всички тези функции допринасят за максималното удобство на потребителя. Като опция, клиентът може да избере дали да увеличи постигнатия комфорт чрез използване на стаен термостат и/или GSM модул за пускане и спиране на горелката, както и чрез управление на вентилатор за димни газове, което елиминира проблема с тягата на комина и гарантира безопасната работа на продукта. Гъвкавата тръба, изработена от специален пластмасов материал за свързване на горелката към шнека за гориво се разтапя, когато се появи опасност от обратен огън и не се подава гориво към горелката – в този случай горивото се изхвърля извън опасната зона, което гарантира безопасността при експлоатация.

Горелките „Bisolid GP xx R tsc“ са достъпни из цяла България благодарение на широката дистрибуторска мрежа на компания Екотерм Проект. За повече информация, компанията моли своите клиенти да се обърнат към най-близкия техен представител в региона или да проверяват уебстраницата www.ecotherm.bg.

Може да харесате още...