Иновативна вятърна турбина за градски условия

Някога усещали ли сте вятъра от преминаващите покрай вас превозни средства? Турската фирма Deveci Tech е разработила нов вид вятърна турбина, която да използва именно тази енергия. Вятърната турбина ENLIL е проектирана вертикално и има дълги ребра. Така тя заема по-малко площ и е лесна за управление. Слънчеви панели са фиксирани в горната част на турбината, за да генерират допълнително електричество.

ENLIL

Устройството може да произвежда приблизително 1 киловат на час електричество. Една турбина ENLIL може лесно да осигури средните дневни нужди от електроенергия на две домакинства.Освен това турбината съдържа и вградени сензори като сензори за въглероден отпечатък, за засичане ан земетресения и IOT платформа.

ENLIL

Турбината може да се инсталира в паркове, в близост до морските плажове, на покриви, в дворове, но натоварените пътища са идеалното място за устройството. Големите превозни средства като автобуси могат да осигурят много енергия от вятъра. Превозните средства, движещи се с голяма скорост по магистралата могат да осигурят достатъчно вятър за тези турбини, които да работят ден и нощ без спиране. Така генерираната енергия може да се транспортира до различни места или да се използва за поддръжка на пътищата и осветлението им.


Вижте също...