pixel

Иновативно решение за управление и повишаване на ефективността на стенни кондензационни котли

RiCLOUD

Калория представя иновативното решение за управление и повишаване на ефективността на стенни  кондензни  котли Riello RiCLOUD.

Високата ефективност на отоплителните системи е приоритет на всеки производител, държащ на качеството, доброто си име и високите очаквания на своите клиенти. Използвайки най-новите технологии в сферата на автоматизираното управление и безжичните възможности за свързване, Riello създадоха ново поколение дистанционни управления RiCLOUD.

Системата RiCLOUD е създадена с една-единствена цел – да направи по-лесно и по-приятно използването и дистанционното управление на Вашата отоплителна инсталация. Безжичната свързаност и връзката с интернет гарантират гъвкавост при използването й дори отдалечени от дома. Със специалното приложение RiCLOUD може да управлявате отоплението вкъщи дори от офиса, вилата или спортната зала.

RiCLOUD

RiCLOUD е умно и в същото време опростено решение за домашен комфорт. Това е универсално устройство, което позволява интелигентен контрол на отоплителната система, като комуникира директно с газовия котел, използвайки BUS комуникация или директна връзка като обикновен стаен термостат. Седмичното, дневно или часово програмиране улесняват ежедневните грижи за отоплението на дома.

С възможност за управление до 8 отделни отоплителни зони, всяка с индивидуални параметри, всяка от които разполага със свой RiCLOUD, следящ зададените стойности и гарантиращ правилното функциониране.

Комбинирането на системата с  кондензните котли от последно поколение на Riello, с корекции и работа с външен датчик, се получава високоефективна система, достигаща до енергиен клас А+ съгласно Европейката директива 811/2013.

Безплатното приложение RiCLOUD App е достъпно за потребители на Android и IOS устройства, дава допълнителен комфорт и лекота на управлението и настройката. Приложението е лесно за инсталиране и употреба, като в същото време дава допълнителни възможности на RiCLOUD. Използването му е много по-опростено в сравнение с обикновен стаен термостат, благодарение на новите технологии и touch screen дисплея на Вашето преносимо устройство (телефон, таблет и др.).

Инсталирането на RiCLOUD е бързо и лесно. В случай на заменяне на стар стаен термостат не е необходимо допълнително окабеляване. Може да бъде разположен навсякъде, където е удобно в жилището, и да осъществява връзка посредством Wi Fi box или RF receiver с Вашия газов котел.

Специални функции

HOLYDAY функция – поддържа занижени параметри на Вашата отоплителна инсталация без опасност от замръзване на системата.

PARTY функция – поддържа долната граница от зададения диапазон с цел по-голям комфорт при по-големи групи хора.

LINKING функция – позволява безжично свързване на отделните модули.

ANTI-LEGIONELLA функция – използва се при котли с вграден бойлер за битова гореща вода. След определен брой цикли на затопляне, независимо от поддържаните градуси, RiCLAUD автоматично загрява водата до 65°С с цел по-добра хигиена.

Модули

Системата RiCLOUD е гъвкава и надеждна поради факта, че се използват само няколко модула, за да се реализират безкраен брой решения и схеми на свързване, съобразени с високите изисквания на всеки отделен клиент.

RiCLOUD

RiCLOUD безжичен стаен термостат

RiCLOUD

WI FI Box модул за безжична интернет връзка

RiCLOUD

RF Receiver безжичен модул за комуникация

RiCLOUD

Приложение RiCLOUD

Използването на приложението RiCLOUD Арр на Riello е лесно и интуитивно. Може да бъде изтеглено безплатно за устройства с Android и IOS. По този начин превръщате Вашия телефон или таблет в удобен безжичен интерфейс, позволявящ изключителна гъвкавост при употреба.

RiCLOUD

Приложението може да бъде свалено от предложения линк:

RiCLOUD

Схеми за свързване RiCLOUD

Гъвкавостта на системата позволява много вариации при реализирането на RiCLOUD.

Ето и някои от най-използваните схеми:

RiCLOUD

Схема 1 – Позволява използването на RiCLOUD като стаен термостат, позволяващ пълен контрол на газовия котел, индивидуална зона за отопление, битова гореща вода и пълен набор от настройки.

RiCLOUD

Схема 2 – Позволява използването на RiCLOUD като стаен термостат, позволяващ пълен контрол на газовия котел, индивидуална зона за отопление, битова гореща вода и пълен набор от настройки, но в реализирана схема като безжично управление, позволяващо допълнителна гъвкавост.

RiCLOUD

Схема 3 – Реализирана като ON/OFF система с една зона на отопление с интернет връзка.

RiCLOUD

Схема 4 – Позволява пълен контрол над газовия котел, индивидуална зона на отопление, битова гореща вода и пълен набор от настройки с интернет свързаност.

RiCLOUD

Схема 5 – Многозонална отоплителна система /до 8 зони/ с пълен контрол върху всички настройки, контрол върху битовата гореща вода, интернет свързаност и множество допълнителни функции. Всяка зона разполага с отделен модул, който позволява индивидуални настройки и персонално ползване с достъп през интернет приложението.

RiCLOUD

Като лидер в отоплителната техника, Riello върви ръка за ръка с новите технологии, които интегрира в своите продукти и решения за бита и индустрията. По-високата ефективност и опазването на околната среда са приоритет при внедряването на иновации в продуктовата гама, като в същото време се запазва комфорта и лекотата при използване от нашите клиенти. Достъпността на новите технологии и използването им в нашето портфолио позволява един по-различен поглед върху цялата отоплителна инсталация и дава допълнителни опции за настройка и дистанционно използване, независимо от Вашата локация и местоположение. Riello се грижи за вашия комфорт.

 

Може да харесате още...