Иновационно решение на Riello

Една уникална разработка на моноблочни газови, нафтови и комбинирани горелки от сериите RS-RL-RLS с разширен термичен диапазон дo 8 MW.

Фирма „Калория” ООД е официален представител на най-големия производител на горелки в света RIELLO Group в България. Благодарение на широката продуктова гама на RIELLO от над 2000 модела горелки с термичен диапазон от 10 kW до 40 MW фирма „Калория” може да удовлетвори изискванията на всеки клиент.

RIELLO разполага със съвременнен изследователски център и изпитателна лаборатория. Висококвалифициран екип от инженери разработва иновационни конструктивни решения, започвайки от начертаването на всеки тип компонент със специално внимание върху горивната глава, анализ върху технологията на горене, динамика на флуидите, електронни системи и контрол. Плод на този изследователски център са разработката на моноблочни газови, нафтови и комбинирани нискоемисионни горелки Low NOx от сериите RS – RL – RLS 300 ÷ 800. Те са едно съвременно технологично решение, разширявайки термичния диапазон до 8 300 kW, алтернативно предложение на горелките с разделна конструкция.

С удоволствие представяме на вниманието на своите клиенти и колеги тези горелки.

RS-RL-RLS 300÷800, газови и комбинирани – Low NOx горелки

Серията R…300-400-500 от горелки сега се разширява до 8 MW, с въвеждането на новите модели RS 800 BLU и RLS 800. Горелки, покриващи термичен диапазон от 400 до 8 300 kW.

Серията R…300-400-500-800 е проектирана за приложение в индустриалния сектор, за работа на водогрейни котли и парогенератори в диапазона от 4 до 8 t/h паропроизводство.

Версията /E е снабдена с електронно контролиране на съотношението въздух-гориво, което дава възможност за интерфейс със система за дистанционно управление.

Моделът /EV а работи с променливо контролиране на скоростта.

Предлага се и традиционната /M версия с механичен Cam.

Режими на работа: Двустепенен режим или алтернативно модулиращ режим с инсталиране на PID регулатор и съответната сонда – за температура или налягане в зависимост от технологичните изисквания и спецификата на обекта.

Някои особености на горелките от серия RS – RLS 300 ÷800
Горелките се характеризира с модулна моноблокова структура за лесно и бързо инсталиране към водогрейни котли или генератори за пара. Възможност за подаване на газ и от ляво и от дясно. Система за окачване за осигуряване на лесна поддръжка на горивната глава.

Дават възможност за работа в двустепенен режим при използване на гориво нафта. При използване на гориво – природен газ осигуряват двустепенен режим или като алтернатива – модулиращ режим след допълнително инсталиране на PID регулатор следящ запазването на точното съотношение газ/ въздух за всяко работно положение.

Всяка част на RIELLO горелките е собствено и гарантирано производство.
Електронният програматор за работа на горелката е включен в самата горелка.
Дистанционен мониторинг и контрол чрез Modbus протокол (/E-EV версии).
Контролиране на кислорода със циркониева пробка.

Новата конструкция на горивната глава осигурява изгаряне с намалени нива на отделяните емисии и шум.
– NOx емисии: <80 mg/kWh при работа на газ
– NOx емисии: <185 mg/kWh при работа на нафта

Постигнато е значително намаление на консумираната електрическа енергия до 40%.
Степен на защита IP 54.

Вентилаторът има нова форма на лопатките за стабилен въздушен поток, а капакът му е изолиран със специален звукоизолационен материал на полиуретанова основа. Високоефективен вентилатор (малка мощност на мотора и ниски емисии на шум) проектиран от R&D отдел чрез приложение на лабораторен опит и симулиране на динамичен софтуер.

Поради новата конструкция на горивната глава и системата за настройка, както и възможност за адаптиране геометрията на горивната глава горелките от тази серия имат възможност да работят с понижен излишък на въздух без това да води до повишаване на СО и СО2. Осигурено е прецизно смесване на въздуха и газта във всяка точка на работния диапазон.

RIELLO горелките са конструирани и тествани по EN 676, сертифицирани по DIN, притежават сертификат СЕ.

Кислороден анализатор

Циркониевият кислороден анализатор позволява контролирането на горенето в съответствие с остатъчно съдържание на кислород в изходящите газове. Кислородната пробка, инсталирана на комина се свързва само и директно към интерфейс-карта към контролното табло на горелката. Системата за откриване на кислород, която трябва да сигнализира за получаване на по-малък излишък въздух и следователно по-висока ефективност, показва непрекъснато върху дисплея на горелката процентното съдържание на кислород в изходящите газове.

R… 300-400-500-800-таблица за избиране на конфигурацията

В тази таблица ще откриете наличните опции:
при запитване могат да се подготвят други варианти:

ГАЗ НАФТА КОМБИНИРАНА
RS300 RS400 RS500 RS600 RL300 RL400 RL500 RL800 RLS300 RLS400 RLS500 RLS800
(1) (2)
ГОРИВО N GAS
LPG
ГРАДСКИ ГАЗ
ЛЕКА НАФТА
КЕРОСИН
НАСТРОЙКА
ЗА ВЪЗДУХ / ГОРИВО
/M
/E
/EV
/P
/B
ДЪЛЖИНА НА ГОРИВНАТА ГЛАВА TC
TL
TX
КОНТРОЛНА СИСТЕМА НА ЗАЩИТАТА FS1
FS2 /E /E
 

NOx
ЕМИСИИ
(mg/kWh)

Gas<200
Gas<80
Oil<250
Oil<185
ЗАХРАНВАНЕ 3/230V/50Hz
3/400V/50Hz
3/208V/60Hz
3/220V/60Hz
3/380V/60Hz
3/460V/60Hz
3/575V/60Hz
НАПРЕЖЕНИЕ 230/50-60
110/50-60
ОЗНАЧЕНИЯ: СТАНДАРТЕН ПРИ ПОИСКВАНЕ
(1) RLS 500/E MY – RLS 500/M MY налични след юни 2008
(2) RLS 800/E MY – RLS 800/M MY налични след октомври 2008
НАСТРОЙКА ЗА ВЪЗДУХ / ГОРИВО ДЪЛЖИНА НА ГОРИВНАТА ГЛАВА
/M Механичен Cam
/TC Стандартна горивна глава
/E Електронен Cam
/TL Удължена горивна глава
/EV Електронен Cam с инвертор
/TX Регулираща горивна глава
/P Пропорциониращ вентил за въздух/газ

/B Две степени
ДЪЛЖИНА НА ГОРИВНАТА ГЛАВА

FS1 Контролна система за стандартния пламък
(едно спиране на всеки 24 часа)

FS2 Непрекъсната работа
(едно спиране на всеки 72 часа)

По цял свят, RIELLO наложи стандарта за надеждна, високо ефективна и с малко поддръжка технология за горелките. С капацитета на горелките от 10 kW до 40 MW, нискоемисионни RIELLO горелки на нафта, газ, мазут и комбинирани покриват цялата гама от жилищни и индустриални приложения за отопление и термични процеси в промишлеността. С главна квартира в Legnago, Италия, RIELLO произвежда първокачествени горелки в продължение на 85 години. За да отговори на нуждите на клиентите си, RIELLO Burners са разпростряли мрежата си за продажби и съдействие в над 60 страни по цял свят.

Като провокация към новостите в горивната техника професионален интерес сред колегите ще предизвикат горелките RS 400 P/Blu и RLS 800 M MX с уникална разработка на горивната глава за работа на пропан-бутан по специално изискане на клиента.

Горелки от представените серии RS – RL – RLS 300 ÷ 800 можете да видите на щанда на фирма „Калория” ООД в палата № 10 на Международен Технически панаир – Есен 2008 г. в периода от 29 септември до 4 октомври 2008 г. в гр. Пловдив.

 

Може да харесате още...