pixel

Интегриран модулен електрически проточен бойлер

 Clage

ISX на Clage е електрически проточен бойлер, който може да се интегрира в сградната инфраструктура като модул. Уредът се монтира зад предстенна обшивка и предлага невидимо удобство при ползване на гореща вода с ниска консумация на енергия.

Новият модулен проточен бойлер Clage ISX е предназначен за скрит монтаж. Може лесно да се монтира навсякъде. Независимо дали е повърхностен или скрит монтаж, монтаж в гипсокартон или дървена стена, в каменна стена или дори над окачен таван – всичко е възможно.

С малките си размери от 41 cм x 28 cм x 10 cм уредът заема много малко място и се завинтва директно към стената, без да се отваря капакът. Бойлерът има лесно достъпни водни връзки за повърхностен монтаж. Вече е вграден спирателен вентил.

Максималната консумация на енергия може да бъде зададена на 18, 21, 24 или 27 kW по време на инсталацията с интегрираната система Multiple Power System MPS.

Новото устройство се предлага с малко Bluetooth дистанционно управление, но може да се управлява и чрез смартфон или таблет с помощта на безплатното приложение Smart Control. Като проточен бойлер с интерфейс Modbus RTU, ISX може да бъде интегриран в системата за управление на енергията в сградата. По този начин ISX работи в система от по-високо ниво. Ако е необходимо, потреблението на енергия на бойлера с електронен модул може да се влияе променливо в зависимост от другите точки на потребление в сградата.

 Clage

В много редки случаи на претоварване на мрежата не е необходимо проточният бойлер да се изключва, тъй като вграденият Servotronic просто регулира дебита според нуждите. Това гарантира незабавно гореща вода по всяко време.

Пестене на енергия

Водата се загрява само в количествата и с температурата, които са действително необходими – точно навреме. Подаването на гореща вода с ISX се осъществява независимо от отоплителната система.

Това спестява енергия и разходи и осигурява висока ефективност, тъй като отоплението (в идеалния случай с термопомпа) може да бъде намалено, ако ISX поеме подаването на топла вода. ISX също е алтернатива в еднофамилни къщи като заместител на резервоара за топла вода в сервизното помещение.

Снимки: Clage

Може да харесате още...