Интелигентен термостат от Siemens създава комфорт у дома

siemens

Това, което отличава смарт термостата на Siemens, е уникалната комбинация от предимства както за инсталаторите, така и за крайните потребители.

Перфектен комфорт: използвайки термостата или мобилното приложение, крайният потребител може да наблюдава и контролира температурата в помещението от всяко свое местонахождение и по всяко време.

siemens

Термостатът предлага на потребителя различни опции за създаване на комфорт, съобразен с личните предпочитания:
лесен и интуитивен – за да бъде употребата му максимално улеснена, на дисплея се визуализират само основните характеристики, а интуитивното мобилно приложение позволява управление и наблюдение на пълния набор от параметри, от всяко място и по всяко време;
автономен контрол – патентован алгоритъм за самообучаване на термостата спрямо навиците на ползвателите гарантира най-доброто управление на стайната температура. Функцията „Optimum Start Control“ помага на устройството да избере най-подходящия момент, за да започне да отоплява. Тези уникални функции създават комфорт и пестят енергия, при минимална намеса от страна на потребителя;
седмична програма – за оптимална комбинация от комфорт и енергийна ефективност е на разположение ежедневен график с множество точки на превключване (осем) и три режима на отопление. Ръчният режим може да се използва като алтернатива;
режимът „Away“ е идеален за по-дълги отсъствия: докосването на иконата ще превключи термостата в „незаето“ зададено време за неограничено време. Режимът „Начало” възобновява своя график;
Geofencing – настройва режимите на отопление на термостата въз основа на местоположението на потребителя. Тази функционалност е особено полезна за потребители с динамичен начин на живот;
– интелигентният термостат отговаря на стандартите за енергийна ефективност, а функцията „Green leaf” допълнително подпомага спестяването на енергия.

siemens

Смарт термостати RDS110 и RDS120:
кабелна комуникация към системите за отопление/охлаждане;
– за отопление модел RDS110 и отопление/охлаждане модел RDS120;
– 6 вградени сензора.

Нов модел безжичен Смарт термостат RDS110.R:
– безжична комуникация към системи за отопление;
– термостат за отопление;
– вградени сензори за температура и влажност с възможност за добавяне на външни сензори;
– Geofencing.

siemens

В сравнение с RDS110, това ново решение предлага три допълнителни предимства:

1. Безжичното решение не изисква окабеляване между термостата и отоплителна система, което намалява усилията за инсталиране и това го прави привлекателно решение при модернизиране. Решението винаги се състои от термостат в комбинация   с безжични приемници или задвижващ механизми за вентили. Разбира се, както досега, RDS110.R също поддържа безжична връзка с облака, чрез Wi-Fi.

2. Той предлага локализиране на потребителя (geofencing) в замяна на сензора за присъствие.  Тази функция е превъзходна, тъй като тя разглежда регулируема виртуална зона („geofence“), вместо една стая, за да определи дали потребителят е у дома (или близо до него).

3. Термостатът RDS110.R може да бъде интегриран към всяка система за сградна автоматизация (BMS), базирана на BACnet. Това дава възможност на термостата да изпраща информация за потреблението си към основното оборудване за производство на топлинна енергия, което спомага за повишаване на енергийната ефективност. Също така в сгради със система за управление (BMS) собственикът на сградата или фасилити мениджърът може дистанционно да наблюдават и контролират термостатите в сградата. По-конкретно, те могат да използват данните от термостата за показатели за използване на енергия и да предлагат отдалечени услуги в подкрепа на ползвателите, когато имат въпроси.

Siemens разполага с цялостна гама от стайни термостати от механични и дигитални термостати за опростен стаен контрол до съвременни комуникационни термостати за интегриране в системи за сградна автоматизация чрез KNX протокол и интелигентни (смарт) термостати с приложение за отопление и охлаждане.

siemens

Всички термостати са лесни за монтаж и настройка. Отличават се с бърза инсталация, интуитивна работа и прецизно управление. Термостатите покриват всички стайни ОВК приложения: отопление и/или охлаждане и вентилаторни конвектори.

#CreatingPerfectPlaces

За контакт и допълнителна информация се свържете с представител на Siemens на адрес: [email protected].