pixel

Интелигентни решения с термопомпи за декарбонизиране

Panasonic/tado

Партньорството с Tado ще направи термопомпите на Panasonic още по-ефективни. За тази цел термопомпената технология се комбинира с интелигентен контрол на отоплението и услуги за управление на енергията.

Чрез партньорство с Tado, доставчик на решения за домашна климатизация и управление на енергията, Panasonic Heating and Cooling Solutions има за цел да направи своите термопомпи още по-ефективни. Чрез комбиниране на най-съвременната термопомпена технология с интелигентно управление на отоплението и услуги за управление на енергията, това е възможност за двете компании да стимулират декарбонизацията на дома и спестяването на разходи за енергия за своите клиенти.

Германската технологична компания Tado, базирана в Мюнхен, предлага термостати за отопление и климатизация, които са съвместими с интелигентния дом и могат да се управляват чрез приложение. Интелигентните термостати на Tado, които са свързани към отоплителните тела например, позволяват да се регулира температурата от разстояние и дори да се направи работата на отоплителната система възможно най-ефективна въз основа на метеорологичните условия и потребителското поведение.

Замяната на котлите с термопомпи, които са много енергийно ефективни, ще продължи да се увеличава в хода на декарбонизацията. При това клиентите искат и удобно управление на енергията.

Заедно с Panasonic, Tado разработва софтуер, специално пригоден за термопомпи, с който настройките на термопомпи Panasonic могат да бъдат автоматично оптимизирани. Собствениците на жилища могат да се възползват от по-ниските цени на електроенергията, като пренасочат потреблението към моменти, когато има повече възобновяема енергия. Партньорството има за цел да направи термопомпите по-рентабилни и привлекателни, тъй като икономията на енергия спомага за по-бързото компенсиране на първоначалната инвестиция, като същевременно намалява въглеродния отпечатък на дома.

Целта на партньорството е в бъдеще да се предложи на клиентите цялостно решение, което съчетава устойчиви решения за отопление с оптимизирани възможности за пестене на енергия. Затова съвместно разработеният пакет за управление на няколко помещения, включващ интелигентния софтуер за управление на енергията на Tado за иновативните термопомпи въздух/вода Aquarea на Panasonic, ще бъде пуснат на избрани европейски пазари още през следващата зима. Датата на пускане и подробностите за съвместното предложение ще бъдат обявени през следващите месеци.

Компанията е представена на българския пазар от Panasonic България.

Снимка: Panasonic/tado

Може да харесате още...