Интелигентно управление на домашното пространство – силно обещание, но какво означава това?

salus

Къща, която реагира на променящите се метеорологични условия, която се приспособява към ритъма на живота на своите обитатели и позволява по-лесно изпълнение на ежедневните задължения. Още един епизод от семейство Джетсън или научнофантастично кино? Или може би новата ти реалност?

Salus Smart Home, комплект от електронни устройства: регулатори (например Quantum SQ610), контролери, щепсели и сензори, чиято работа се контролира от универсалния мрежов координатор UGE600.

salusПри работа със Salus Controls управлението на устройствата се осигурява от интуитивна навигационна система Salus Smart Home уеб приложение за Android, iOS, Microsoft.

През един „акаунт“ и с един координтор-гейтуей UGE600 може да управлявате до 60 устройства, като броя на използваните UGE600 в една система е в зависимост от скоростта на използваният интернет и всичко това на български.

Въпреки че звучи сложно, това улеснява живота. Тази технология ви позволява да контролирате разумно и гъвкаво функционирането на такива елементи на дома като:
– отопление (подово, с радиатори, конвекторно, електрическо, комбинирано);
– осветление;
– щори, тенти, входни и гаражни врати;
– напояване на градина;
– домакински електро уреди (кафеварки, игрални конзоли, ТВ и много други).

Как да повишите температурата на вашия комфорт?

Достъпът до интернет отваря прозорец към света – това е реалността, която преоткриваме всеки ден. В интернет работим, общуваме с хората, намираме информация по важни теми.  Мрежата организира живота ни. Да си извън мрежата означава да бъдеш изоставащ.

Защо това е важно? Благодарение на възможността за работа онлайн, инсталациите в автоматизирана сграда се експлоатират от устройство, без което е трудно да си представим живота – вашия SMARTphone.

Автоматичното управление на домашното пространство обаче не трябва да се бърка с модата за луксозни джаджи – основната функция на SMART продуктите е използваемостта и преносимостта при ежедневна употреба.И тук възниква въпросът: за да затоплите апартамента, да затворите щорите или да включите лампата в коридора, имате ли нужда от автоматично управление?

Работата на ежедневното оборудване по дефиниция не изисква усъвършенствана технология за управление, но ръчното включване/изключване, напр. на устройства за генериране на топлина, далеч не е ефективно. Защо? Защото без помощта на подходящи модели на управление е трудно да се постигне и поддържа комфортна стайна температура.

salusОсвен това:
– не сте винаги вкъщи;
– плановете ви се променят;
– правлявате сграда с различни функции на стаите (училище, хотел);
– сезоните са капризни, а времето обича да изненадва.

Да не споменаваме времето, което отнемат и досадния характер на тези практики.

Вие сте модерен и “Smart”, получавате комфорт, а дали спестявте?

Според изследване на Eurostat, 30% от средните разходи на едно домакинство отиват за подръжка на къщата/апартамента, от тях:
– 67% за отопление.
– 13% за топла вода.
Общо: 80% от разходите са за отопление и топла вода!

Контолирайки най-високите си разходи т.е. отоплението вие може да спестите до окол 30% от тези разходи!

Salus Controls е експертът в управление на отоплението. Разходите в контрола на управлението са една чудесна инвестиция, така че освен комфорт вие получавата и гарантирано спестевяне от разходите за отопление!

Светът се движи напред. Докато се развива, вашите нужди също се променят. Около вас има все повече устройства, които увеличават комфорта и удобството в ежедневието. Без да използвате възможностите на медиите, вие губите. Може би си струва да се даде шанс на предлаганата на пазара технология Salus Smart Home?

Пълна заводска гаранция на всички компоненти от системата, 5 години.

За контакт и повече информация – Салус България.

Вижте също...