pixel

Intelligent Touch Manager (iTM) – мини система за сградно управление на Daikin

Сега, заедно с климатичния контрол и производството на топла вода, iTM е в състояние да се свърже директно към въздухообработващите климатични камери и инверторните водоохлаждащи агрегати, както и към хладилната техника. Добавянето на BACnet протокол, както и WAGO I/O, означава че iTM вече може наистина да бъде свързан с много други системи.

iTM може да спомогне за намаляването на емисиите на въглероден двуокис чрез пряк контрол върху климатизация, осветление, системи за сигурност, както и към други сградни системи. По този начин се ограничава пилеенето на енергия без да се прави компромис с комфорта на ползващите сградата. Дори функцията “Energy Navigation” помага за поддържане на енергийни нива под годишните целеви нива, като по този начин позволява на потребителите да установят кои са източниците на загуба на енергия.

iTM е модулна система, което позволява почти неограничен брой различни елементи от оборудването да бъдат интегрирани. Това означава, че може да се мащабира, за да отговаря на нуждите на всяка сграда – голяма или малка.

Например в един хотел, един iTM може да контролира въздушната завеса на входа; VRV IV системата в стаите за гости; Altherma Flex Type системата за топла вода; климатичните камери, грижещи се за свежия въздух в помещенията, подовото отопление на рецепцията, както и за хладилниците в кухните.

Това оборудване може да се интегрира със системите за магнитни карти, както и със сензори, така че да се зададе автоматичен старт, или климатизацията да се изключва в празни стаи. Системата може да се свърже с пожарните аларми, така че аварийно да изключва климатичните и вентилационни системи в случай на пожар.

Сензорният екран на iTM предоставя лесен и интуитивен интерфейс за потребители. Системни графици могат да бъдат настроени на седмична, месечна и годишна база и могат да вземат под внимание празници и сезонни колебания, като се гарантира системата да се експлоатира в най-енергийно ефективния начин. Потребителите също могат да следят потреблението на енергия с помощта на Daikin Energy Navigator. Всички функции на системата са пряко достъпни по интернет, което позволява на потребителите да контролират една или няколко сградни системи от разстояние, използвайки същата графична среда като iTM.

iTM също има множество функции, спомагащи на инженерите при обслужването и въвеждане в експлоатация на оборудването. Инструментът за предварително въвеждане в експлоатация позволява на цялата система да бъде настроена чрез iTM. Инженерите могат да правят отдалечени настройки и след това да ги качат само с едно посещение на обекта. За да се изпълни изискването на F-Gas регламента през iTM може да се стартира проверка за теч дистанционно или на определена дата. iTM също извежда информация за свързване с поддръжката, включително информация за фирмата – изпълнител. iTM може да изпраща електронна поща в случай на повреди и по този начин може да се реагира бързо на повредите. iTM може да бъде свързана към мрежата на Daikin Air Conditioning Network Service System при необходимост.

iTM – достъпната мини система за сградно управление
С добавянето на възможност за свързване към инверторни водоохлаждащи агрегати, хладилни системи, отоплителни система Daikin Altherma Flex Type, както и по-широка съвместимост с оборудване от трети страни, Daikin intelligent Touch Manager се превърна в решение за пълно сградно управление за интелигентно управление на енергията. С избора на iTM, организациите се възползват от висока ефективност, спестяване на оперативни и разходи за поддръжка и намаляване на емисиите на CO2, без компромис по отношение на комфорта.

Може да харесате още...