pixel

Иста България ще обучава децата в детските градини на енергийна ефективност и екология

Топлинният счетоводител Иста България започна изпълнението на проект за обучение на децата в детските градини  в енергийна ефективност и екология, съобщиха от компанията. Той обхваща в 9 детски градини – 5 в София, 2 в Пловдив и 2 в Плевен и ще продължи два месеца.  Осъществяването му  е на два етапа. След приключване на първия етап, който включва практическо обучение на децата как да бъдат отговорни към опазването на околната среда, се провежда открит урок. Предстоят още 8 открити урока, посветени на енергийната ефективност.

Проектът е част от политиката на компанията за корпоративно-социална отговорност. В контекста на проблема за глобалното затопляне, необходимостта от енергийно-ефективно отношение и опазване на околната среда и земните ресурси, дружеството за топлинно счетоводство стартира инициатива за обучение на най-младите членове на нашето общество в отговорно поведение към природата, се посочва в съобщението.

Днес  се проведе открит урок с 92 деца от ЦДГ 55 “Веселина” в столичния район “Слатина”.Символът на проекта Познайко по време на цялостното обучение помагаше на децата да научат как да пестят електро- и топлоенергия, как да изхвърлят отпадъците разделно, как да опазват околната среда.

3e-news.net

Може да харесате още...