pixel

История за полярна мечка и нещо повече

Shirokuma

От няколко години на пазара за климатизатори има един продукт, който демонстрира изключителна ефективност и по японски изчистен дизайн, подчинен на функцията. Този продукт носи името , което в превод от японски означава полярна мечка. И въпреки че не е топ продукта в гамата на Hitachi Cooling&Heating, този климатизатор показва забележителни резултати както в отопление и охлаждане, така и в продажби в класа си.

Какво се крие зад успеха на този продукт, вероятно знаят малцина, но той се харесва, заради изчистения си дизайн и качествени материали, които запазват своя вид доста по-дълго от конкурентни модели, разполага с функция за самопочистване с един бутон и FrostWash технология за измиване на вътрешното тяло, датчик за присъствие, подпомагащ ефективната работа на машината и съвместимост с новата платформа за управление airCloud Home.

Друга силна страна на този продукт е неговата интегрируемост в мулти-сплит системи за домашна климатизация и заедно с подовия модел от същата серия и сходен дизайн създават предпоставки за изпълнение на инсталации с висока ефективност, изчистен дизайн и изключително тиха работа.

Shirokuma

Подовото вътрешно тяло предлага подаване на въздуха от долната страна на тялото, което повишава значително ефекта на работа, особено в режим на отопление, като осигурява бърз ефект на загряване на въздуха и спестява енергия.

И двете вътрешни тела използват идентични по вид дистанционни управления с изчистен дизайн и голям дисплей.

Shirokuma

Shirokuma

Друга новост е Hitachi airCloud Home – услуга базирана на IoT и позволяваща на потребителя дистанционно да наблюдава и контролира своя климатизатор или група от климатизатори през смартфон. Новото в тази услуга е възможността множество потребители, използващи да управляват един и същ климатизатор, както и да се осъществява управление, базирано на следене на потребителското местоположение. Чрез тази опция и с вградената функция за следене на употребената енергия, този продукт позволява на потребителя да набюдава в реално време своята енергийна консумация, да я сравнява с други периоди и да планира точно своите разходи.

Повече информация за продуктите от серията Shirokuma можете да намерите тук.

Може да харесате още...