Италианската енергийна компания Eni gas e luce разчита на интелигентни термостати от Tado

Tado и Eni gas e luce обявяват партньорството си. Термостати на Tado ще бъдат част от интелигентния дом на Eni gas e luce за италианския пазар. Чрез сътрудничеството Eni gas e luce разширява гамата си от решения за енергийна ефективност за своите клиенти. Пазарът на интелигентни домове нараства много силно в Италия и Eni gas e luce би искал да разшири допълнително продуктовата си гама чрез сътрудничество със специализирани и водещи компании.

Ето защо италианската енергийна компания избра Tado. Фирмата вече е добре позната на европейския пазар за интелигентно управление на климата в помещенията и се вписва идеално в стратегията на Eni gas e luce за предлагане на прости решения за ефективен и устойчив дом.

Интелигентните терморегулатори Tado помагат на домакинствата да спестят до 31% от разходите си за отопление с разнообразни функции за пестене на енергия. При закупуване на енергийно ефективен, субсидиран котел в комбинация с термостат от клас 5 е възможно да се спестят 65% от покупната цена благодарение на държавните субсидии в Италия, така нареченият Ecobonus. Eni gas e luce се грижи за всички необходими заявления за финансиране, докато клиентът плаща само 35% от каталожната цена.

Tado предлага един от малкото интелигентни термостати, който благодарение на уникалната си функционалност, се нарежда в най-високия клас на Директивата за екодизайн на Европейския съюз за свързани с енергопотреблението продукти (ErP) и най-високия клас на енергийна ефективност. Функцията за геозониране гарантира, че отоплението е включено само когато някой всъщност е у дома и че се спира при отворени прозорци, за да се пести енергия. Tado също се адаптира към времето навън. Потребителите могат да се възползват и от индивидуалното управление на отделните стаи, за да получат допълнително удобство и икономии.

Вижте също...