Изкуството да правиш бойлери – Cordivari

Cordivari

Създадена през 1972 г. от Ercole Cordivari, компанията Cordivari е един от водещите производители в италианската индустрия за отопление и водопровод. Фирмата е специализирана в производството на радиатори, резервоари, бойлери, термични слънчеви системи, димоотводни системи и хранителни контейнери. Всеки продукт при производствения процес преминава няколко пъти през строг контрол. Различните фази са в пълна хармония с най-добрите техники за индустриална автоматизация, роботика и усъвършенствано майсторство.

Cordivari

Продуктите на Cordivari отговарят на най-важните сертификати, като PED (Директива за оборудване под налягане) и Директива 20 09/125/CE (ErP – екологични наредби за планиране). Всички продукти за съхранение на битова гореща вода са сертифицирани в съответствие с най-строгите италиански и международни разпоредби (SSICA, Attestation ACS, DVGW W270, UBA, WRAS).

В Cordivari качествените грижи и внимание към околната среда винаги са водещи. Всъщност Cordivari е първата компания в отоплителния сектор получила сертификат съгласно UNI EN ISO 9001, интегриран с управление на околната среда UNI EN ISO 14001: 2015.

Благодарение на висококвалифицирания мениджмънт, постоянните изследвания за иновации и силно ориентираната към клиентите фирмена политика, Cordivari непрекъснато се ангажира с постигането на блестящи резултати.

Cordivari

Ефективни и надеждни бойлери

Бойлерите Bolly обединяват производителност и ефективност, намиращи се на върха на енергийния клас, с отлични показатели в производството на битова гореща вода и енергоспестяването.

Тези резервоари за приготвяне на БГВ са предназначени за инсталации и сгради от последно поколение, и за всички, които желаят да постигнат най-добрите характеристики както с традиционни, така и с възобновяеми енергийни източници.

Cordivari

Термичната ефективност на бойлерите Cordivari е оптимизирана със специални изолации, които са съществени компоненти за всяко съхранение на топла вода, запазвайки температурата стабилна с ниски топлинни загуби.

CordivariВидове изолации

Nofire® полиестерна вълна

Материал с ниска топлопроводимост. От енергийна и екологична гледна точка, полиестерното руно е с едни от най-добрите характеристики, получен при използване на рециклиран и екологичен материал.

Полиестерното руно остава непроменено при високи температури, издръжливо, нетоксично, нечувствително към химикали, не гние и е с много добри хигиенни качества.

Също така притежава висока изолационна способност с топлопроводимост под 0,039

W/mk и клас на пожароустойчивост B-s2d0, съгласно европейски стандарт EN 13501.

CordivariТвърд експандиран полиуеретан

Терминът “полиуретан” се отнася до огромно семейство полимери, които се използват за различни цели. В термохидравликата използването на експандирания полиуретан като топлоизолация е широко разпространено, тъй като той има отлични изолационни свойства.

Резервоарите Cordivari имат топлоизолация от твърда полиуретанова пяна, която се различава за различните модели и цели. Този слой се разпенва директно върху корпуса на резервоара, като повърхността се обработва със специален освобождаващ агент, който улеснява негово отстраняване в края на техническия му живот.

Водосъдържатели

Cordivari предлага авангардни решения за производство и съхранение на битова гореща вода. Всички продукти са произведени, като се използват висококачествени суровини и вътрешни покрития на водосъдържателите:

Неръждаема стомана 316L

Cordivari

Компанията е лидер в производството на висококачествени бойлери от неръждаема стомана 316L (EN 1.4404).

Изборът на неръждаема стомана за бойлерите цели абсолютно качество и перфектни резултати. Този материал е с високи показатели, изцяло хигиеничен и атоксичен, подходящ за битова гореща вода, устойчив на ниски и високи температури, 100% рециклируем.

Polywarm® – хигиена и защита на 100%

Cordivari

Една от особеностите на бойлерите Cordivari е използването на специален метод за емайлиране.

Polywarm® е патентовано покритие от полимер с дебелина > 200 µm за пълна защита от корозия, отличаващо се с температурна устойчивост до 130°C и еластичност E> 20%.

Покритието е преминало химически тестове и тестове за издръжливост (> 1000 часа) в сол, щателно тестване съгласно UNI 5687-73 и цикъл на влажност съгласно UNI8744.

Свойствата на Polywarm® са преминали тестовете за прилепване, съгласно BS3900-E6 и DIN 53151, тестове за твърдост, съгласно ASTM D 3363-74 , Impact тест за устойчивост (2 джаула), съгласно BS3900-E6.

Покритието притежава също сертификат за съответствие за битова гореща вода предоставен от Института Пастьор де Лил – Франция, сертификат OFI – Виена, Австрия, съгласно DVGW W270, както и WRAS – Серфикат.

Горещо поцинковане

Cordivari

Цинкът е напълно рециклиращ се и несъдържащ желязо метал. Той може да се рециклира безкрайно, без загуба на физични или химични характеристики.

Cordivari продължава да използва горещо поцинковане в производството на своите буферни съдове и бойлери. Процесът предпазва стоманата от корозия, като осигурява дълъг живот на продукта.

Заводите на Cordivari са оборудвани с високотехнологична система за горещо поцинковане, при която резервоарът се потапя в разтопена цинкова баня (99,99% чист цинк) по европейски стандарт UNI EN 1179, като се постига процент на олово 100 пъти по-малък от максималната разрешена стойност. Процесът на поцинковане на Cordivari гарантира, че продуктите не съдържат опасен материал, така че да бъдат сертифицирани за битова гореща вода.

Следвайки развитието на пазара, възприемайки философията на цялостно качество от избора на използвани суровини до обработката и довършителните работи, Cordivari успя да предложи висококачествени продукти, търговската надеждност и бързо обслужване. По този начин компанията се обновява непрекъснато, като се стреми към нови модели, за да отговори на изискванията на клиентите.

Продуктите на Cordivari може да намерите ексклузивно в магазините на Ромстал.

Може да харесате още...