Качество без компромиси от WOLF

WOLF

Произведено в Германия – по целия свят това е синоним на Качество. Още повече, когато качеството е тествано в реномирана институция като Stiftung Warentest mit „GUT“ – Германия. Слънчевите пакети на WOLF са оценени много високо за ефективност, екологичност, срок на експлоатация и постигнат комфорт.

Уловете ефективно слънчевите лъчи със соларни колектори WOLF и използвайте енергията им оптимално. Дали за инсталация за подгряване на битовата вода или в система с подпомагане на отоплението – слънчеви колектори WOLF са най-добрия и интелигентен избор за Вашите лични изисквания.

WOLF

1 Колектори 6 Датчик за бойлер
2 Автоматичен обезвъздушител 7 Кран за пълнене и източване
3 Датчик за колектор 8 Бойлер
4 Управление на температурната разлика 9 Котел нафта/газ с табло
5 Соларна помпена група 10 Датчик за бойлер отопление

Процесът на поглъщане на слънчева енергия от абсорбираща повърхност, преобразуването й в топлина и съхраняване на топлинната енергия чрез използване на така наречения “парников” ефект и топлинна изолация е в основата на принципа на преобразуване на слънчевата енергия в топлина. Най-важната част от една слънчева инсталация са соларните панели. Използват се два основни вида ПЛОСКИ и ТРЪБНИ. При плоските абсорбиращата повърхност е равна на общата колекторна повърхност, а при тръбните – абсорбиращите елементи са разположени във въкуумирани стъклени тръби.

WOLF TopSon F3-1

WOLF

Високоефективни плоски слънчеви колектори, осигуряващи битова гореща вода дори и в облачни дни. Изработени са от екологични продукти, които в последствие могат лесно да се рециклират. Високата производителност и дългия експлоатационен период се постигат благодарение на комбинирането на иновативни и качествени материали.

WOLF

Предимста на селективни плоски колектори Wolf:
– Напълно меден абсорбер, ултразвуково заварен, с високоселективно покритие за възможно най-добра енергийна печалба;
– Топлинна изолация от минерална вата с дебелина 60 мм за минимални топлинни загуби, с допълнително странично изолиране;
– Трислойно предпазно стъкло с дебелина 3.2 мм, изпитано срещу градушка по EN 12975, термично закалено. Моделите TopSon F3-1/ F3-Q са с повишена светлинна пропускливост;
– Дълбоко изтеглена, устойчива на атмосферните влияния колекторна вана от алуминий;
– Симетричната правоъгълна форма гарантира равномерно отичане и ефективно функциониране при минимален работен режим;
– Възможност за свързване на 5 колектора от едната страна;
– Компенсатори по разширение между отделните колектори;
– Избор на присъединителната страна лява/дясна;
– Самоизточващ се колектор благодарение на системата „четиристранно свързване”;
– EPDM уплътнение, пресовано в едно парче;
– Предлагат се вариант за вертикален и хоризонтален монтаж;
– Отговарят на условията за сертификат “Blue Angel”, съгласно RAL UZ 73 за отлични екологични показатели;
– Сертифицирани в съответствие с Solar-Keymark (F3-1);
– 5 години гаранция;
– Възможност за ползване на кредит енергийна ефективност по програма REECL.

WOLF CRK

WOLF

Вакуумно-тръбни слънчеви колектори с висока производителност за производство на гореща вода и за подпомагане на отоплението. Характеризират се с по-висока ефективност, но и с по-висока себестойност. Изградени са от стъклени тръби, в които се поставя абсорберът, който обикновено е със селективно покритие и е оформен като двустранно оребрена тръба, през която преминава загряваният топлоносител. В стъклените тръби се поддържат условия на дълбок вакуум, като по този начин се осигурява изключително добра изолация на абсорбера и защита от корозия.

WOLF

CPC (Съединителен Параболичен Концентратор) увеличава ефективността на тръбите чрез специфична огледална геометрия. По този начин дори и разсеяната слънчева светлина е насочена към абсорбера, в случай на неблагоприятен ъгъл на облъчване.

WOLF

Предимства на вакуумно тръбни слънчеви колектори CRK:
– Висока производителност особено през пролетта и есента; подходящ като комбинация за производството на БГВ и за подпомагане на отоплението;
– Колектор с директен дебит, разработен на принципа на колба от термос, осигуряващ продължителен вакуум, което гарантира висока степен на термо изолация; боросиликатно стъкло, устойчиво на градушка съгласно EN 12975;
– Абсорбер с високо селективно покритие по външната страна на вътрешната стъклена тръба при силен вакуум, гарантира защита от влиянието на околната среда, без деградация, и постоянно висока ефективност.
– Оформени на модули, което ги прави идеално пригодими спрямо наличното място на покрива;
– Малкият диаметър на тръбите и оптималното разстояние между тях, придават елегантен външен вид;
– Компактни и удобни, напълно сглобени, готови за присъединяване, подходящи за монтиране на покриви или свободно стоящи;
– Сертифицирани в съответствие с Solar-Keymark;
– Отговарят на условията за сертификат “Blue Angel”, съгласно RAL UZ 73 за отлични екологични показатели;
– 5 години гаранция;
– Възможност за ползване на кредит енергийна ефективност по програма REECL.

WOLF

Екотерм Проект ЕАД предлага на българския пазар всички изделия от широката гама на реномирания немски производител WOLF. Продуктите са идеалното решение за жилищни, търговски и промишлени сгради и ефективно могат да бъдат интегрирани в съществуващи системи. Те отговарят на всички изисквания по отношение на уют, комфорт и безопасност. Бърз и лесен монтаж, поддръжка и експлоатация ги прави предпочитана марка в Европа.

 

Може да харесате още...