Качеството на въздуха в помещенията

Студентският конкурс Multi Comfort е двуетапен международен конкурс който се основава на програмата на Saint-Gobain за Multi Comfort. За първи се организира в България през 2004, като от следващата година се превръща в международно събитие. В последното издание на конкурса в Милано през 2019 участваха повече от 2,200 студенти от 34 страни.

По време на 16-тото международно издание на студентския конкурс Saint-Gobain Multi Comfort 2020, задачата е да се проектира парк с устойчиво развитие, който съчетава жилищни, образователни и развлекателни функции. Специални благодарности към община Плейн и Сен-Дени, Réseau Rêve de Scènes Urbaines (RSU), Емануел Сала, Президент на “Maison Coignet и професорите участвали в Деня на преподавателите и Saint-Gobain Франция за цялостната подкрепа при изготвяне на настоящото задание.

Multi

Предизвикателството за 16-тия конкурс Saint-Gobain Multi Comfort 2020 е да се преобразува зоната на пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен-Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона, която да съчетва едновременно следите от историческо наследство със съвременните нужди за устойчиво развитие на квартала. Проектът трябва да бъде иновативен, устойчив, енергийно-ефективен и отговарящ на критериите за Multi Comfort.