Как да изберем правилната термопомпа? (II част)

LORIA DUO

продължение от част I.

Термопомпите за топла вода са компактно съоръжение, оползотворяващо аеротермалната енергия. Те са прекрасен начин да поддържат желаната температура в дома ни, без излишни разходи. Те извличат топлина от околната атмосфера и използвайки принципите на термодинамиката я отдават на водата във водосъдържателя. (За по-подробна информация относно работата на термопомпите, моля вижте нашата предходна статия). Тази форма на получаване на енергия не може да се изхаби и допринася за значително спестяване от сметките ни за електричество. Термопомпите консумират само необходимото електричество, за да работи компресорът и аксесоарите му. Поради тази причина, това изисква 3 до 4 пъти по-малко енергия.

За да не мислите допълнително и за горещата вода, дали сте включили бойлера, дали ще има ремонт на топлофикационната система в квартала, доверете се на термопомпите за отопление и за битова гореща вода на Atlantic.

Серията LORIA DUO предлага възможно най-доброто решение благодарение на оптимизирания си дизайн и управление, в комбинация с компактен топлообменник и вграден резервоар за гореща вода. Като допълнителен плюс, системата има ергономичен дизайн, подходяща е за малки помещения.

Atlantic

Основни предимства:
COP до 4.96 (+7°C / +35°C);
– Енергиен клас А+++;
– Вграден 190 л резервоар за битова гореща вода със серпентина и електрически;
– Пълно инверторно управление;
– Ниско енергийна консумация на циркулационната помпа;
– Стандартна вградена електрическа защита;
– Възможност за две топлинни зони;
– Магнитен филтър против замърсяване
– Обособен шкаф, за лесен достъп до вътрешните компоненти на системата при дейности по поддръжката.

Едно от най-модерните и пазещи околната среда съоръжение за отопление, БГВ и охлаждане това са хибридните термопомпи. Те представляват комбинация от високоефективен газов котел и термопомпа въздух-вода. Дефинирани са като хибридни, поради факта че осигуряват енергия, благодарение на два различни, функциониращи съвместно енергийни източника. Технологията им позволява оползотворяването на енергията от горивото почти без загуби. Това е от полза както за околната среда, за икономията на разходи, както и за редуциране използването на енергийни ресурси и ограничаване на емисиите на въглероден диоксид. Хибридните термопомпи се предлагат с различни работни режими. Те могат да бъдат използвани за предоставяне на топлинна енергия за задоволяване на по-голямата част от нуждите за отопление, а котелът да бъде включван по време на периодите с ниски температури на околната среда през зимата или при пиково потребление.

ALFEA HYBRID

Според специалистите на Atlantic, хибридната термопомпа е идеалното решение при проекти за реновиране. Термопомпа въздух – вода е свързана с бойлер, от където идва и името на хибридната термопомпа. С него термопомпата е основен доставчик на енергия. Бойлера стартира само когато това се налага. Хибридните термопомпи се предлагат с умна пилотна система. По този начин всеки уред води до максимална икономия на енергия.

ALFEA HYBRID DUO GAS

Хибридните термопомпи Atlantic не правят компромис в съчетанието на комфорт и енергийна ефективност. Хибридната технология позволява комбинирана работа на термопомпата и бойлера, като представя повишена ефективност и безопасност.

Серията ALFEA HYBRID комбинира в себе си термопомпа, бойлер и резервоар за производството на битова гореща вода.

Ако имате нужда от температура на водата над 80°C, то вашият избор трябва да се спре на  термопомпена сплит система с инверторна помпа и вградена газова горелка –  мултиенергийна високотемпературна хибридна технология.

ALFEA HYBRID DUO GAS включва топлообменник, спомагателен газов бойлер и резервоар за гореща вода с хидравличен модул. Тази комбинация отговаря на най-взискателните изисквания.

Основни предимства:
– 120 л бойлер от неръждаема стомана, със специална защита от котлен камък, който може да подсигури нуждите на 6- членно семейство;
– Високотемпературно изпълнение: позволява температура на изходящата вода до 80°C;
COP: до 4.29 (+7°C / +35°C);
– Управление, което планира програмирането на системата за по-малка консумация на ел. енергия и два независими прекъсвача;
– Подобрена работа на термопомпата при ниска температура;

ALFEA HYBRID DUO GAS R

– Лесен монтаж и поддръжка: панел за лесно достигане на компонентите на системата, платформа за поддръжка, вградена в горелката;
– Патентован коаксиален топлообменник;
– Инверторно управление;
– Циркулационна помпа с енергиен клас А;
– Иновация в моделите ALFEA HYBRID DUO GAS R – нова опция в управлението, която позволява да се оптимизира отоплението с още по-голямо пестене на ел. енергия;
– Режим за охлаждане.

Относно другите наши съвети, за избора и работата на термопомпите, моля вижте нашата предходна статия.

Булклима ЕООД предлага цялата гама термопомпи на Атлантик. За повече информация относно всички модели, свържете се с офиса на фирмата и изберете най-подходящия модел за вас!