pixel

Как да използвате климатика през зимата

hisense

Намираме се посред зима и застудяванията предстоят. И колкото и да ни допадат предстоящите разходки в снега, правенето на снежни човеци, карането на ски и шейни, няма нищо по-добро от това да се прибереш в топъл дом и да се мушнеш под завивките. И можете да го постигнете с помощта на климатик. За да покажем защо климатиците са отличен избор за отопление през зимата, отговаряме на следните въпроси:

Мога ли да използвам всеки климатик през зимата?

Това зависи от модела климатик и от средата. Проверете в инструкциите, за да се уверите, че климатикът ви е подходящ за работа в студени условия и също, че температурата не е по-ниска от посочената в инструкциите.

За какво мога да използвам климатика през зимата?

Ако климатикът ви е в режим на отопление, можете да го използвате за отопление на дома. Освен това, някои климатици Hisense са оборудвани с функция Fresh Air. Тя взима свеж въздух отвън, пречиства го с разнообразие от филтри и го доставя в дома ви.

Макар че не са толкова ефективни, колкото обезвлажнителите, климатиците също премахват влагата от въздуха. Ако искате да се отървете от конденза по стъклата и да предотвратите появата на плесен, можете да го направите с климатик Hisense.

Как се използва климатик през зимата?

Първо, уверете се, че климатикът е настроен в режим на отопление, задайте температурата и скоростта на вентилатора, след това проверете, че няма нищо, което да блокира вентилаторите, за да могат равномерно да разпределят топлината. Дръжте вратите затворени, за да предотвратите загуба на топлина – особено ако не отоплявате всички стаи (въпреки че е препоръчително да отоплявате навсякъде, за да предотвратите образуване на плесен). Дръжте и прозорците затворени, но имайте предвид, че все пак трябва да ги отвяряте всеки ден, за да влиза свеж въздух. Преди да го правите, изключвайте климатика, затваряйте вратите, отваряйте прозорците широко и проветрявайте за около 10 минути. Правете го всеки ден.

hisense

Каква температура да настроя?

Препоръчителната температура, която климатикът трябва да поддържа във вашия дом, е между 18°C и 22°C и между 20°C и 22°C, ако имате бебе. Същото се препоръчва и ако имате куче (като все пак зависи от породата и козината). Каквато и температура да настроите, понижавайте малко по време на сън. Най-добрата температура за сън при повечето хора е между 15°C и 20°C.

Скъпо ли е да се използва климатик през зимата?

Това зависи от нуждите, потреблението и, разбира се, климатичните условия. Но климатиците Hisense с функция iFEEL регулират консумацията на енергия и пестят пари. Правят го чрез сензор за околната температура и я настройват за максимален комфорт.

За повече информация – Hisense.

Може да харесате още...