pixel

Как да намалите нивото на шума на ОВК оборудване с до 8 dB(A)

Getzner Werkstoffe

На тазгодишното изложение Chillventa фирма Getzner Materials представя широката си гама от изотопни машинни лагери. Те потискат вибрациите в ОВК системите и намаляват нивото на шума с до 8 dB(A).

Chillventa е водещото търговско изложение за хладилна техника, климатизация, вентилация и термопомпи. Компанията Getzner също ще бъде там и ще хвърли светлина върху основни теми от гледна точка на изолацията на вибрациите и защитата от шум.

Машинните лагери Isotop съчетават предимствата на самостоятелно разработените и защитени с търговска марка полиуретанови (PUR) еластомери Sylomer, Sylodyn и Sylodamp с тези на стоманените пружини и металните елементи. Особено при експлоатацията на ОВК системите те показват своята сила в сравнение с каучуковите изделия, тъй като PUR става по-мек при динамично натоварване и изолира, като намалява вибрациите и шума по-добре. Освен това материалът не става крехък дори при трудни условия на околната среда и не губи еластичността си с течение на времето.

Getzner Werkstoffe

Намаляване на нивата на шума на ОВК системите с до 8dB(A)

Ако вибрациите са сведени до минимум с оптимално проектирана защита от вибрации, това оказва влияние и върху първичния въздушен шум на уредите. При ОВК оборудване с вграден компресор той играе решаваща роля като източник на вибрации.

В момента се работи по разработването на Isotop SE HP, специална монтажна шина за термопомпи с интегрирана изолация на вибрациите.

Снимки: Getzner Werkstoffe

Може да харесате още...