pixel

Как да пестите, докато енергията поскъпва?

hoval

Може да не ви се вярва, но в отоплителната система често се крие голям потенциал за спестявания. Дори при системи, които са само на 5 или 10 години, едно обновяване може да доведе до спестявания в размер на покупката на автомобил – годишно!

Инвестицията в модерен газов кондензен котел и термопомпа въздух-вода, например, ще доведе до намаляване на разходите на енергия с 10-25%. С нарастващите цени на енергийните източници като газ, електричество, биомаса и други, потреблението е важен разходен фактор в търговията и индустрията. В средните и големи сгради има и голяма консумация на енергия. Намаляването на разходите дори само няколко процента водят до значителни спестявания. Една нова енергоспестяваща отоплителна система струва само около 25-50% от годишните разходи за потребление, в зависимост от мощността и степента на използване.

Инвестицията в ефективни топлинни източници с ниска консумация на енергия често се изплаща след 1-4 години.

hoval

Съвременните кондензни котли са значително по-ефективни и консумират по-малко енергия:
– в сравнение с по-старите водогрейни котли са реалистични спестявания до 15%;
– за отоплителни системи с високи и ниски температури (напр. подово отопление) са възможни дори до 25%;
– дори в сравнение с по-старите кондензационни котли до 10% могат да бъдат спестени с модерната кондензна технология.

Какво казват числата за спестяванията с кондензния газов котел UltraGas?

Ние не можем да повлияем на растящите цени на природния газ, но можем да повлияем на икономиите и намаляването на потреблението на газ, като изберем подходяща и икономична система, каквато е UltraGas® 2.

Средни сгради с топлителна мощност 300 kW: консумация на газ: 45 000 m³ / година, разходи: 60 450 € / година, възможни спестявания: 5 850 – 15 175 € / година.

Големи сгради с отоплителна мощност 1 550 kW: консумация на газ: 232 000 m³ / година, разходи: 302 250 € / година, възможни спестявания: 30 225 – 75 563 € / година.

Вижте подробности тук.

hoval

Големи спестявания чрез ефективни системи

Hoval UltraGas® 2 е проектиран за ефективност от главата до петите. Той непрекъснато се доразвива и оптимизира в продължение на 25 години.Така вашите пари отиват в отоплителната система, а не в комина.

Характеристики:
– много голяма топлопреносна повърхност на топлообменника TurboFer®;
– големият вграден воден обем може да абсорбира много ценна топлинна енергия;
– гъвкавото регулиране на мощността чрез модулация позволява продължителна работа без енергоемко стартиране на горелката;
– вертикалната конструкция използва естествена температурна стратификация.
– високоефективната горелка за предварително смесване и липсата на котелни помпи позволяват допълнителни икономии на електроенергия.

hoval

Ефективността на кондензационния котел е само един фактор. На практика ефективността на цялата отоплителна система е определяща. UltraGas® 2 позволява по-ефективни системи чрез конструктивни предимства:
– отделните връщания повишават ефективността на системи с нискотемпературни отоплителни кръгове (напр. подово отопление.)
– високите толерантни стойности за връщащата температура позволяват по-тънки, по-икономични хидравлични системи.
– специалните опции за управление позволяват оптимизирана от потреблението работа на каскади, състоящи се от няколко UltraGas® 2 или двувалентни системи.

Хибридна система с газов котел и термопомпа в детайли:

Основният топлинен източник (термопомпа въздух-вода ) покрива топлинните нужди през по-голямата част от годината. Обикновено вторият алтернативен топлинен източник (газовия котел) се използва само при пиково потребление. Двувалентните хибридни системи с Belaria® fit r UltraGas® 2 могат да доставят до 4 MW енергия – в зависимост от необходимото съотношение на възобновяема енергия.

Благодарение на интелигентната система за управление TopTronic® E цялото оборудване работи в синхрон и се управлява от едно място. В допълнение TopTronic® E следи прогнозата за времето 3 дни напред и има пълен достъп, анализ и дистанционно обслужване чрез онлайн модул.

Повече информация можете да намерите тук.

Може да харесате още...