pixel

Как да спестим от високите сметки за отопление през зимата?

Спестяването на пари и тяхното по-ефективно използване е въпрос, от който все повече хора се интересуват. Използваната енергия е един от най-големите разходи в съвременното домакинство – от горивото за автомобила през енергията за готвене, отопление и топла вода. Когато искат да пестят от енергия, хората обикновено се съсредоточават върху смяна на горивото за колата, а всъщност най-много енергия използва нашият дом. Осигуряването на желаното количество топлина в жилището се превръща във все по-скъпо удоволствие именно защото не се използват ефективни енергоизточници.
Значителна част от нашите западно европейски съграждани не използват така разпространените у нас въглища, дърва и електричество за осигуряване на нужната енергия в дома си. Основните причини са във високата цена на суровината, ниската ефективност и липсата на комфорт или допълнителни ангажименти при използването им. Природният газ е енергоносителят, който компенсира недостатъците на тези горива, а в замяна осигурява търсения топлинен комфорт у дома на разумна цена. За щастие, в България също се увеличава броя на газифицираните домакинства. Кои са основните за тях причини да преминат към използване на природен газ?

1. По-ниска цена

Цената на природния газ в България е относително ниска, в сравнение с тази на електричеството, например. Дори след последното намаление киловатчас от синьото гориво е по-евтино с повече от 30%.

2. Повече комфорт в дома

Уредите на природен газ Ви позволяват да поддържате постоянна температура или различни топлинни стойности в избрани от Вас часове на денонощието. С готвенето на природен газ спестявате и време – газовите печки и фурни, за разлика от електрическите, достигат много по-бързо до желаната температура. Трябва да чакате водата в бойлера „да се стопли“? Природният газ решава този проблем – винаги и по всяко време имате на разположение топла вода.

3. По-удобен за използване

Природният газ се доставя директно до Вашия дом чрез газоразпределителна мрежа. Отпада притеснението от това, че може да свърши и да се наложи да организирате доставката и съхранението му. Той е на Ваше разположение винаги, когато имате нужда.

4. По-голяма сигурност и безопасност

Световните запаси от природен газ са достатъчни за повече от 250 г. Природният газ е напълно безопасен за използване в дома енергоизточник. Той е по-лек от въздуха, издига се високо в пространството, което затруднява концентрацията му в едно помещение. Освен това газовите уреди и инсталации са снабдени с най- модерните системи за сигурност и защита.

5. По-чиста околна среда

Природният газ е екологично чист и щадящ природата енергоизточник. Той изгаря по-чисто и с много по-малко вредни емисии в сравнение с други изкопаеми горива. Използването му може значително да подобри състоянието на околната среда.
С природния газ можете да спестявате в дългосрочен план от битови разходи – най-голямото перо във всяко съвременно домакинство. Сега можете да се присъедините към газоразпределителната мрежа на Овергаз срещу 0 лв. В съчетание с допълнителните промоционални предложения до 31 октомври спестявате до 1300 лв. Повече информация можете да получите тук http://promo.overgas.bg/

trud.bg

Може да харесате още...