pixel

Как един ТВ монитор постигна 55% песене на енергия на цяла офис-сграда

Как един ТВ монитор постигна 55% песене на енергия на цяла офис-сграда

Поставянето на телевизионен монитор в централното фоайе на офис-сграда, на който да се представят данни за енергийното потребление сред обитателите, се е оказало от ключово значение за намаляване на потреблението на енергия в сградата – с повече от 55 на сто. Това обяви организацията, инвестирала в модернизацията на сградата.
Модернизираната офис-сграда е дом на някои известни английски предприятия като Sainsbury’s, HSBC и Halifax

Една първокласна офис сграда в Бирмингам, притежавана, управлявана и модернизирана от Имотен фонд за климатични промени (CCPF) е получила енергиен рейтинг „С“ по-малко от четири години след като е била закупена с енергиен рейтинг „G” – най-ниската възможна степен. За целта са направени множество подобрения.Инсталирани са LED светлини, модифицирана е системата за климатизация, електромерите са обновени. Всичко това е довело до генерирането на значителни спестявания в бизнес-сградата. Но нещо друго е изиграло водещата роля за намаляването на енергийното потребление. Това е фактът, че при реконструкцията в централното фоайе на сградата е поставен ТВ екран, който показва в реално време каква е енергоконсумацията на обитателите в офисите. Именно това е донесло рейтинг “C” на сградата, казват от CCPF.

„Нашите усилия да ангажираме  наемателите с пестенето на енергия и да насърчим екологичното им съзнание ни се отплатиха“, казва Тим Мокет, един от управляващите директори. По думите му, енергиен сертификат „C“ е нещо забележително за сграда от този размер и възраст и не би било възможно без фокусирано и информирано сътрудничество.

Според изследване на британския институт за строително-инженерни услуги (CIBSE) само 23% от всички офис сгради във Великобритания са оценени с рейтинг „C“ или по-висок.

Когато CCPF придобил сградата, тя генерира два пъти повече CO2 емисии от типичните за офис-сграда от този калибър. Днешният рейтинг “C” означава над 55% икономия на енергия от страна на наемателите през последните четири години.

greentech.bg

Може да харесате още...