pixel

Как се получава професионалната вентилация

Atrea

Вентилацията по принцип е важна за осигуряване на оптимално качество на въздуха в помещенията. Но как и с какво да се проветрява правилно са съвсем различни въпроси. Atrea Австрия дава отговорите, с богатство от професионални и интересни решения за вентилация.

Има много добри и здравословни причини, поради които трябва да осигурите най-доброто качество на въздуха в помещенията. За да отговорите на изискванията за оптимална температура и влажност, ниска концентрация на CO2 и ниско ниво на шум, най-добрият избор е механичната вентилация с рекуперация на топлина. Тя предлага и други предимства: пестене на енергия и филтриране на прахови частици и полени.

Обширен асортимент

Ако търсите подходящи вентилационни устройства, в Atrea със сигурност ще ги намерите. Компанията е уважаван производител благодарение на своите универсални вентилационни продукти и решения (до 15 000 м³/ч) и опита на хиляди успешно инсталирани устройства по целия свят. Продуктовата гама на Atrea включва децентрализирани вентилационни устройства с рекуперация на топлина, компактни вентилационни устройства за различни училищни помещения (напр. физкултурни салони, училищни зали, библиотеки и др.), сложни централни вентилационни системи, а също и цялостни вентилационни системи за училищни кухни и столове. Използват се всички видове системи за рекуперация на топлина (противоток, кръстосан поток и ротационни).

Описаните тук решения, разбира се, не се ограничават само до училищните сгради, а се използват и в жилищни и други сгради.

Вентилация в училищата

През последните години Atrea се отличи като специалист в областта на училищната вентилация. „Благодарение на отличната работа на нашия отдел за научноизследователска и развойна дейност можем да предложим устройства, оптимизирани за лесен монтаж и поддръжка, автономна работа и най-високи показатели по отношение на ефективността и акустиката“, обяснява инж. Новица Гламоканин, регионален мениджър продажби в Atrea Austria GmbH със седалище във Виена.

Децентрализирана вентилация на класни стаи

Atrea

Когато не е възможно да се инсталират нормални въздуховодни ОВК устройства, единствената възможност е да се инсталира децентрализирано устройство във всяка класна стая. Възможно най-тихата работа на вентилационния модул и доброто, както и равномерно разпределение на свежия въздух в стаята са от съществено значение за необезпокояваното преподаване.

Atrea вече предлага три модела от серията Duplex Inter: Duplex Inter 850 за подов монтаж и два размера (770 и 1000) на Duplex Inter-H за монтаж под тавана. Интегрираният сензор за CO2 осигурява автономна работа дори без контролер в класната стая. Благодарение на интегрираните шумозаглушители и специалните изолационни материали устройствата лесно отговарят на строгите стандарти за шум.

Duplex 1000 Inter-H е най-тихият модул на Atrea на пазара. При въздушен обем от 650 m³/h, който е достатъчен за поддържане на подходяща концентрация на CO2 в помещението, уредът не надвишава 29 dB(A), като заглушаването на звука е 8 dB(A). С височината си от само 550 мм устройството е изключително плоско и може да бъде частично вградено в конструкцията на окачен таван. Модулите се доставят в пакет с всички необходими компоненти за лесен и бърз монтаж.

Снимки: Atrea

Може да харесате още...