“Калория” – официалният представител на Riello Group за България

Riello

С удоволствие Ви представяме фирма “Калория”, която повече от 25 години е на българския пазар и предлага горивна техника и топлотехнически съоръжения от известни европейски фирми. От 1994 год. фирма “Калория” има трайно присъствие у нас, като коректен партньор при доставката на съоръжения и в инженеринговата си дейност на отоплителни инсталации, при монтажа на горивно оборудване за индустриални обекти и др. В сферата на частния бизнес ”Калория” е ориентирана към клиентите с предлагане на висококачествени продукти с марката Riello.

“Калория” ЕООД е официален представител на Riello Group за България.

Riello е фирма, световен лидер в конструирането и производството на горивна техника. С производството от над половин милион горелки годишно фирма Riello – Италия е най – големият производител на горелки в Ев­ропа и в света. Предлага широка гама горелки за нафта, мазут и газ, както и комбинирани нафта – газ и мазут – газ с мощност до от 16 kW до 32 MW. Riello е единственият производител на горелки с различно приложение – за бита, за обществения сектор, за индустрията и за технологични процеси. Разполага с най-големия изследователски център и изпитателна лаборатория. Тя е най-големият и единствен производител на горелки с приложение във всички сфери – за бита, обществения сектор, за промишлеността и големите индустриални обекти. Всички тези предимства на горелките ги правят аткрактивни и предпочитани от водещи фирми-производители на водогрейни котли и парогенератори, бояджийски камери и др. С продуктите, произвеждащи топлина посредством ефикасен и контролиран горивен процес, Riello се грижи за опазването на околната среда и хората.

Името на Пиладе Риелло се откроява между многобройните италиански предприемачи, които през миналия век са допринесли за икономическото и технологично развитие на Италия по толкова значим и необикновен начин. Благодарение на невероятната си интуиция, инициативност и решителност, през 1922 г. Pilade Riello създава “OFR Officine Fratelli Riello” в Леняго (Верона) и година по-късно произвежда първата горелка за пекарна.

Силата на Riello е резултат от нейните технологични иновационни възможности и опита, придобит в 90-годишната история на фирмата.

Десетилетие ’20

1920 – Компанията е основана след края на Първата световна война от собствениците като директни работници в първата занаятчийска работилница.

1923 – Идеята за приспособяване на нафтовите горелки, вече използвана в САЩ, става основната цел на Riello; Първата нафтова горелка се произвежда за пещи и за специални приложения.

1925 – Кризата с газьола поставя проблема с адаптирането на горелките към новото тежко гориво /мазут/. По отношение на производството това е важна иновация, която включва много по-сложни изследвания и развитие.

1929 – Първата фабрика е построена, през следващите години се наблюдава стабилно развитие на производството поради специфичните изисквания на вътрешния пазар.

Riello

Десетилетие ’30 -’40

1936 – Поради силното намаляване на наличността на течни горива се разработват и произвеждат нови автоматични специални горелки за горене на въглища.

1938 – Поради кризата в сектора на отоплението, дружеството насочва производството си към специализирани машини за вътрешния пазар.

1945 – Производството постепенно възобновява дейността си след прекъсването, причинено от Втората световна война. Отново е насочено към тежките горива, особено като се има предвид успехът на мазута на вътрешния пазар за приложения за жилищно и промишлено отопление.

Riello

Десетилетие ’50

1950 – Производствените мощности се разширяват, за да отговорят на търсенето на горелки в термично приложение.

1955 – Заедно с производството на горелки, през тези години Riello въвежда и други продукти като климатични уреди. Първоначално тези нови продукти се внасят от САЩ, след което започват да се произвеждат в завода на Риело.

1958 – Отделът за специални инструменти е създаден за автоматизация на основните компоненти на горелките.

Riello

Десетилетие ’60

1960 – 60-те години отварят важен период на развитие както за компанията, така и за общото италианско общество. Това са годините, в които телевизионните реклами се разширяват и Riello стартира много популярна и успешна кампания по телевизия “Unca Dunca”, за да развие марката Riello. С някои важни търговски стратегии е създадена силна италианска дистрибуторска мрежа.

1962 – Riello Export е създадена в Падуа (Италия) с цел координиране и развитие на всички дейности на чуждестранните компании.

Riello

Десетилетие ’70

1971 – Увеличаване на продажбите на пазарите в Европа и извън Европа.

1973 – Компанията се превръща в акционерно дружество, наречено “O.F. Officine Fratelli Riello”.

1976 – Горелките се продават за първи път на пазара в САЩ.

1979 – Mectron се произвежда: електронните горелки от 80-те години.

Riello

Десетилетие ’80

1980 – Създадена е нова холдингова компания от групата, наречена “OFR Officine Fratelli Riello SpA”, а компанията променя името си на “RBL Riello Burners Legnago SpA”. Финансовият O.F.R. включва всичките 10 дружества от групата, работещи в Италия и в чужбина. Силното развитие на промишлените дейности на Riello, с нови инвестиции в продукти и търговски организации в Италия и в чужбина, ще продължи през цялото десетилетие. Междувременно Riello строи нов завод в Мисисага, Канада, за да обслужва северноамериканската страна.

1983 – Горивната лаборатория за изследвания и производство на горелки с голяма мощност, е открита в Angiari (Верона).

1985-90 – Това са години на голяма експанзия на външните пазари, със създаването на чуждестранни дъщерни дружества в големите европейски страни: Англия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария. В Италия се наблюдава радикална промяна в продажбите с обединяването на търговските мрежи и Isotherm Riello (1987) и създаването на нова търговска марка, която се състои от червен триъгълник и четири кръга, символизиращи разширяването на компанията на нови пазари. Разширяване на комуникациите чрез спонсориране на автомобила Benetton Formula 1 за пет години. В същото време се стартира комерсиализирането на пълен каталог на Riello с продукти за системи за отопление и охлаждане. От 1986 г., в рамките на няколко години, компанията пуска на пазара в допълнение към исторически горелки, около 140 семейства продукти.

Riello

Десетилетие ’90

Създава се нов отдел, който да наблюдава автономията при продажбите на целия каталог. Обновени са усилията в комуникацията, както е било в миналото, с цел информиране на обществеността за новата ангажираност и организация на италианската марка Riello: Riello, която предлага решения и услуги, за да предостави на клиентите пълно удовлетворение.

През 1993 г. в рекордно кратко време е построен нов завод за производство на котли, а през 1997 г. започва производството на горелки в нова модерна фабрика в Леньяго.

1992 – Изследователският център за горене се удвоява по размер.

Стартира се горелка Gulliver Blu Low Nox.

1996 – Riello открива представителство в Пекин.

1997 – Новият Център за върхови постижения за разработване на продукти и производство на горелки е открит в Legnago.

1998 – Съсредоточава се върху основния бизнес: да се произвежда марката Riello Burners.

Riello

Десетилетие 2000

Индустриалната структура на групата се консолидира, като нови участници на експортните пазари.

През месец септември Riello Trade Division е създадена със задачата да наблюдава продажбата на целия каталог Riello.

2001 – Центърът за изследване на горенето отново се утроява.

2002 – Работата по разширяване на Центъра за върхови постижения е завършена.

2005 – Над 500 000 горелки се произвеждат и продават само за една година.

2008 – Започна преобразуването на завода в Piombino Dese (Падуа) за производство на слънчеви панели и котли, които маркират влизането на Riello в света на възобновяемата енергия. През 2009 г. стартира производствената площадка в Китай.

Riello

Досега

2012 – Начало на производството на котли на китайския пазар.

2013 – Пускане на пазара на Hybrid, първата хибридна система, построена за жилищни приложения.

2014 – Riello разширява продуктовата си гама от котли за професионален модулен старт на новия двигател, кондензиращ 150кW Helix при максимална производителност

2015 – Riello достига до върховенството в Европа на моноблокови горелки за предварително смесване при много ниски емисии на NOx, достигайки мощност от 1850 kW и 9 ppm NOx, с модел RX 1800 SP/V.

Riello

RielloRiello се присъединява към ЕКСПО 2015 и влиза в Музея на науката и технологиите “Леонардо да Винчи” с камина, произведена през 1950 г., която променя традиционните дървени печки.

 

 

Може да харесате още...