Камерхер Йорген М. Клаусен ескортира китайския посланик

Камерхер Йорген М. Клаусен ескортира китайския посланик

Председателят на Управителния съвет на Данфосс, Йорген М. Клаусен, бе избран за камерхер в Дания преди две години и миналата седмица, на 11 Май, той изпълни първия си ангажимент в тази роля, а именно да ескортира назначения наскоро посланик на Китай в Дания, Ли Руйю, за първата му аудиенция при Кралицата на Дания в замъка Фреденсборг.

„Като представител на Данфосс, за мен е изключителна чест да бъда поканен да ескортирам китайския посланик“, сподели Йорген М. Клаусен.

Разстоянието до замъка те изминаха в теглена от коне карета и съгласно традицията Йорген М. Клаусен бе облечен в червена униформа на камерхер с церемониален ключ, прикачен към десния пеш на фрака. В исторически план камерхерът е бил длъжностно лице в кралския двор. Днес това е почетна титла и датският кралски двор използва камерхери за ескортиране на новоназначени посланици при тяхната първа аудиенция с Кралицата, както и по време на важни събития, организирани от кралското семейство.

Цялата кариера на Ли Руйю е преминала в китайското външно министерство и той е бил на дипломатическа работа в Малта, Великобритания и Италия. Последната длъжност, която е изпълнявал преди да бъде назначен за посланик в Дания, е била Генерален директор на Европейската мисия на Китайското външно министерство.


Вижте също...